Filmpje zeer schuwe bever in Dordt 'heel bijzonder'

VideoBevers zijn normaal uiterst schuw, toch is er opnieuw een video opgedoken waarop een dier langs de Noordendijk trippelt, in de buurt van Plan Tij. Heel bijzonder, zegt boswachter Thomas van der Es.

Een hardloopster spotte het dier toen ze over de Wantijdijk liep. Haar man plaatste een video van de bever op Twitter. In de omgeving zit een beverburcht, maar het dier is wel behoorlijk afgedwaald. 

Vorig jaar april dook er ook een filmpje van een bever op in Dordrecht. Toen snuffelde een beestje rond in de Wijnhaven. 

Boswachter

Volgens boswachter Thomas van der Es is de video 'heel bijzonder'. ,,Bevers zijn schuw. Op de filmpjes die we van ze hebben, zijn ze meestal maar deels te zien, in het water bijvoorbeeld. Hier zie je pas echt hoe groot ze zijn.'' Het zijn unieke beelden, zegt Van der Es. ,,Als ik deze bever zelf had zien lopen, had ik wel wat enthousiaste kreten geslaakt.''

De boswachter denkt dat de bever 'op verkenning' is. ,,Niet heel ver van de plek waar hij werd gespot, ligt immers een beverburcht.'' In de winter gaan de dieren vaker op onderzoek uit. ,,Dan is het in de natuur wat stiller en laten ze zich overdag ook wat meer zien. Toch blijft deze ontmoeting heel bijzonder.'' 

Bekijk op het kaartje hieronder waar de bever zich precies bevond. 

Bever langs de Noordendijk in Dordrecht.
Volledig scherm
Bever langs de Noordendijk in Dordrecht. © Twitter/Jasper Maters

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Dordrecht