Glasplaten vielen naar beneden aan de Talmaweg in Dordrecht.
Volledig scherm
Glasplaten vielen naar beneden aan de Talmaweg in Dordrecht. © Fotopersburo Busink

Flat wordt stormproof gemaakt en glasscherven worden opgeruimd

Er is een onderzoek gestart om de flat Zephyr aan de Talmaweg in Dordrecht stormproof te maken. Drie keer eerder kwam het voor dat de glasplaten uit het seniorencomplex uit hun sponning vielen, zoals afgelopen weekend. Vanmiddag worden de glasscherven in het gras rondom de flat opgeruimd.

Bert van der Ent, adjunct directeur van woningbouwvereniging Trivire en de eigenaar van Zephyr heeft zijn excuses aangeboden voor de enorme glasplaten die afgelopen weekend uit hun sponning vielen door harde windstoten. ,,We vinden het heel vervelend dat die ruiten uit die flat gewaaid zijn. Onze bewoners, de Dordtsche Manege en het verkeer hebben er last van gehad’’, liet Van der Ent weten.

Schroefje los

Het is niet de eerste keer dat de glasplaten uit hun sponning raakten. Dit gebeurde in de winter van 2017/2018 ook al. Destijds bleek dat het probleem niet zo groot was: ,,Er zaten schroefjes her en der los, een aantal profielen zaten los of ontbraken. Ook was het glas soms niet dicht genoeg’’, zegt Van der Ent. Het probleem leek opgelost te zijn maar afgelopen weekend werd het tegendeel bewezen.

Het trappenhuis was tijdelijk gesloten voor het geval er meer glasplaten los zouden komen. Dat is niet gebeurd dus is het trappenhuis weer open. ,,We krijgen in de toekomst waarschijnlijk vaker te maken met extreem weer, daar moet het pand bestand tegen zijn’’, zegt woordvoerder Daphne de Borst van woningbouwvereniging Trivire. 

Welke maatregelen worden genomen moet blijken uit het onderzoek. Eerder werd vermeld dat er eventueel een rooster over het glas wordt geplaatst. ,,Maar dit zijn pure speculaties, het zou ook kunnen dat uit het onderzoek naar voren komt dat het glas er helemaal uit moet.’’

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Dordrecht