Volledig scherm
Het Toost Foodtruckfestival reist komende zomer door heel Nederland. Ambacht stond aanvankelijk op het programma van vrijdag 30 augustus tot en met zondag 1 september. Dat is nu veranderd naar donderdag tot en met zaterdag. © AS Media

Foodtruckfestival toch in Ambachts Baxpark, maar alleen vóór en na de Zomerparkdag

Het Burgemeester Baxpark in Hendrik-Ido-Ambacht wordt van donderdag 29 tot en met zaterdag 31 augustus tóch het toneel van een foodtruckfestival. Alleen mogen de eettentjes op de laatste dag pas om 16.00 uur de luiken openen, als de Zomerparkdag op dezelfde locatie is afgelopen.

Dat is de uitkomst van een gesprek tussen de gemeente en de organisatoren van het Toost Foodtruck Festival. Beide partijen kwamen vandaag bij elkaar, nadat het college van burgemeester en wethouders een eerder verzoek voor zo’n foodtruckevenement tijdens de Zomerparkdag had afgewezen.

Ondersneeuwen

Quote

We zijn ervan overtuigd dat ons festival een heel goede aanvulling is en we vinden het fijn dat we zo’n bijzondere dag mogen afsluiten

Tim Beukering, Toost Foodtruck Festival

Voornaamste bezwaar tegen die aanvraag was dat de foodtrucks open zouden zijn terwijl het jaarlijkse evenement voor alle Ambachtse vrijwilligers aan de gang was. Het college was bang dat dit festijn onder zou sneeuwen.

Organisatoren Tim Beukering en Kris de Pee toonden zich daarna verontwaardigd. Volgens hen had de gemeente hen nota bene zelf benaderd om te zorgen voor meer horeca tijdens de Zomerparkdag, eens wens die uit een evaluatie naar voren was gekomen.

Na het overleg maakte wethouder Steven van Die bekend dat er alsnog consensus is bereikt. ,,Het festival wordt niet tijdens maar rondom de Zomerparkdag gehouden’’, vertelde hij vanavond tijdens een commissievergadering op het gemeentehuis.

Pre- en afterparty

Volgens de bestuurder staat de gemeente ‘welwillend’ tegen het foodtruckfestival, dat aanvankelijk ook een aanvraag had gedaan voor de zondag na de Zomerparkdag. Daarom nam de gemeente contact op met Beukering en De Pee om met elkaar in gesprek te gaan.

Beukering zegt blij te zijn met de oplossing. ,,Het Toost Foodtruck Festival is de pre- en afterparty van de Zomerparkdag. We zijn ervan overtuigd dat ons festival een heel goede aanvulling is en we vinden het fijn dat we zo'n bijzondere dag mogen afsluiten.’’

Volgens de wethouder is wel met de organisator afgesproken dat zij ‘maatregelen nemen om schade aan het gras te voorkomen'. 

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Hendrik-Ido-Ambacht en omstreken? Schrijf je hier in!

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Dordrecht