Volledig scherm
© Forum voor Democratie

Forum voor Democratie toch naar Dordrecht

UpdateDe partijbijeenkomst van het Forum voor Democratie gaat ondanks alle commotie gewoon door. Eerder maakte Dordt Discriminatievrij op Facebook bezwaar tegen de komst van de partij van Thierry Baudet. Maar de partij blijkt nu ruimte gevonden te hebben in het Van der Valk-hotel.

Hotelmanager Diederik Vermeulen van Van der Valk maakt zich geen al te grote zorgen. ,,Voor ons is dit een bijeenkomst als alle andere. Er is alleen wat stemmingmakerij op Facebook. Iedereen heeft het recht om ideeën uit te wisselen. Als bedrijf hebben we daar geen mening over.’’

Geen gevaar

Ook de politie acht het risico op verstoring van de openbare orde klein. ,,We hebben Event Center er wel op gewezen dat de kans bestaat dat linkse activisten zich tussen de bezoekers mengen en dat hij zelf verantwoordelijk is voor wat er in de zaal gebeurt. De eigenaar heeft daarop zelf besloten het niet door te laten gaan. Kennelijk maakt het Van der Valk een andere afweging,’’ aldus een woordvoerder.

De eerdere afgelasting was een reactie op een oproep van de actiegroep Dordt Discriminatievrij, dat reageerde op het plan van de twee kersverse Kamerleden Thierry Baudet en Theo Hiddema om morgenavond een partijbijeenkomst in het partycentrum aan de Weeskinderendijk te willen houden. De partij staat er volgens Dordt Discriminatievrij niet alleen om bekend anti-islam te zijn, maar ook uiterst vrouwonvriendelijk.

Quote

Ook al hebben wij inderdaad veel klanten uit islamiti­sche kringen, wie ben ik om te oordelen?

Jafar Razaq

Inkomsten

Volgens de woordvoerder van Dordt Discriminatievrij blijkt dat het Event Center geen idee had wie in huis was gehaald. ,,Het is ook niet logisch. Turkse en Arabisch en bruiloften zijn een belangrijke inkomstenbron van Event Center.''

Eigenaar Razaq van het Event Center zegt geen inhoudelijk oordeel te hebben over de standpunten van Baudet en Hiddema: ,,Wij zijn een bedrijf en die mensen zijn democratisch verkozen. Ook al hebben wij inderdaad veel klanten uit islamitische kringen, wie ben ik dan om te oordelen?’’

Het Forum voor Democratie liet verzoeken om te reageren vandaag voor wat ze waren. Volgens Razaq zeiden zijn contactpersonen alleen dat ze het jammer vonden dat ze niet welkom waren. Op Facebook is de uitnodiging voor de bijeenkomst nog altijd te lezen.

  1. Personeel baggeraar Boskalis zit vast op schepen, slecht nieuws voor aandeelhouders

    Personeel baggeraar Boskalis zit vast op schepen, slecht nieuws voor aandeelhou­ders

    Denk je na weken van hard werken op zee eindelijk terug te keren naar familie of weer voet te kunnen zetten aan land, blijkt dat je het schip niet mag verlaten. Het overkomt momenteel personeel van het Papendrechtse baggerbedrijf Boskalis over allerlei uithoeken van de wereld. De directie heeft uit veiligheidsoogpunt besloten om de aflossing van bemanning uit te stellen. En dus zit personeel nog enige tijd met elkaar opgescheept.

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Dordrecht