Volledig scherm
Een flink deel van de bestrating van het Raadhuisplein in Alblasserdam is donderdag 11 juli 2019 met shovels eruit gehaald. © Peter Stam

Foutje, bedankt! Aannemer trekt ongevraagd Raadhuisplein in Alblasserdam leeg

Onwonenden van het Raadhuisplein in Alblasserdam kunnen hun auto enkele dagen niet voor de deur kwijt. Een flink deel van de bestrating van het plein is donderdag met shovels eruit gehaald. Dit alles tot grote verbazing van de gemeente Alblasserdam. ,,Dit was géén opdracht van de gemeente.’’

Omwonenden zijn inmiddels per brief geïnformeerd over de situatie. In die brief schrijft de gemeente dat een aannemer op eigen initiatief de keien eruit heeft gehaald. ,,Dit was géén opdracht van de gemeente. De gemeente is bezig om een oplossing te vinden om het plein weer te herstellen’’, zo is te lezen in de brief.

Woordvoerster Monique Boer van de gemeente laat weten dat er vandaag een gesprek gepland staat, waarbij de gemeente, de aannemer en nog een tussenpersoon met elkaar in gesprek gaan om te kijken hoe dit heeft kunnen gebeuren en hoe de situatie weer opgelost kan worden. De verwachting is dat na het gesprek meer duidelijk wordt over wat er is gebeurd en hoe het opgelost gaat worden.

Verrast

Boer: ,,We zijn hier ook door verrast. Als gemeente hebben we de omwonenden vanmiddag een brief gestuurd.’’ De herstelwerkzaamheden starten zo snel mogelijk en duren naar verwachting ongeveer vijf werkdagen, zo is in de brief te lezen. 

Omwonenden, die niet meer op het plein kunnen parkeren, wordt geadviseerd om voorlopig te parkeren op de parkeerplaatsen bij Landvast, Nedersassen, Cortgene/Haven en naast en achter de Grote Kerk.

Het is de bedoeling dat het Raadhuisplein, na de grondige restauratie van het gemeentehuis, ook wordt opgeknapt. De gemeenteraad moet hier echter nog een beslissing over nemen.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Alblasserdam en omstreken? Schrijf je hier in

In samenwerking met indebuurt Dordrecht