Volledig scherm
Koen Willemsen kreeg onder meer een (toepasselijk) shirt van Brazilië. © Privéfoto

Fraai afscheid voor RCD-clubman Willemsen: ‘Dit verdiende hij enorm’

Koen Willemsen (31) speelde afgelopen zondag zijn laatste wedstrijd voor de Dordtse zondag-derdeklasser RCD. De trouwe clubman vertrekt binnenkort naar Brazilië, het land dat zijn hart heeft veroverd en waar hij in 2012 al een halfjaar woonde.

Quote

De kampioen­schap­pen in 2007 en 2016 waren onvergete­lijk

Koen Willemsen, RCD

Willemsen kwam in 2006 na een jaartje DFC naar RCD, waar hij dertien jaar lang een van de dragende krachten was. ,,Ik denk dat ik zo'n 250 tot 300 wedstrijden voor het eerste elftal heb gespeeld. Ik weet het niet exact, maar ik weet wel dat ik een geweldige tijd heb gehad bij een mooie club. De kampioenschappen in 2007 en 2016 waren onvergetelijk, maar ook alle trainingskampen en weekendjes weg waren prachtig”, vertelt Willemsen, die altijd drie keer per week vanuit Utrecht en Rotterdam naar RCD kwam om te voetballen.

Maatjes

,,Mijn laatste wedstrijd was ook mooi, met mijn familie en maatjes Marvin Langevoort en Erik Vos langs de lijn. In de slotminuut kreeg ik de bal nog panklaar van Louis Laros om de 7-5 te maken. Na afloop had Jeroen Snoek mooie woorden en cadeaus namens de selectie, dat vond ik ook bijzonder.”

Quote

Hij is een echte RCD'er geworden

Louis Laros, RCD

Oud-profvoetballer en RCD-bestuurslid Laros (46) deed de afgelopen vijf weken weer mee in de hoofdmacht, nadat hij vorig jaar verder afzakte van RCD 2 naar RCD 4. ,,Met vijftien punten uit vijf duels is dat lekker gegaan”, lacht hij. ,,Pippy Pruymboom zei nog dat hij baalde dat ik niet eerder ben aangesloten, maar het was prima zo. Ik kan niet vaak trainen en wil geen talenten in de weg lopen. Het afscheid van Koen was prachtig en dat verdiende hij enorm. Hij is een echte RCD'er geworden, vooral vanwege zijn grote sociale kwaliteiten.”

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in!

In samenwerking met indebuurt Dordrecht