Volledig scherm
PREMIUM
Robot Pepper is verreweg het populairst. Mensen vinden het grappig, maar ook een beetje eng. © Victor van Breukelen

'Gaat 'ie ook mijn billen wassen?'

RobotStaat er over een paar jaar een robot aan ons ziekenhuisbed? Eentje die ons een glaasje water brengt en ons slaap lekker wenst? Het Albert Schweitzer ziekenhuis in Dordrecht liet patiënten hier gisteren al even mee kennismaken.

Quote

Dit is grappig, maar ik heb liever geschoold personeel aan mijn bed

,,Hoi, ik ben Pepper. Een echte robot en vandaag ben ik in het Albert Schweitzer ziekenhuis in Dordrecht op de innovatiemarkt." Het witte gevaarte met lichtgevende ogen trekt alle aandacht op de markt in de centrale hal van het ziekenhuis. Hij doet een dansje voor je als je het vraagt. Hij vertelt op wie hij verliefd is en geeft je een berisping als je per ongeluk tegen hem aanstoot.

,,Dit is grappig, maar ik heb liever geschoold personeel aan mijn bed", moppert een voorbijganger. ,,Gaat 'ie ook mijn billen wassen? Nee hoor, ik moet hier niets van hebben."

Niet meer ondenkbaar
Om die reden organiseerde het ziekenhuis de innovatiemarkt ook. Om zowel patiënten als artsen kennis te laten maken met de nieuwste technologische snufjes. Ze worden nu nog niet gebruikt in het Albert Schweitzer, maar ze zijn niet meer ondenkbaar. ,,We zijn als ziekenhuis heel erg bezig met de zorg van vandaag. En een beetje van morgen. Maar we moeten ook kijken naar de zorg van overmorgen", zegt Ralph Bouman van het Albert Schweitzer ziekenhuis. ,,We willen mensen hier alvast een beetje aan laten wennen."

In samenwerking met indebuurt Dordrecht