Volledig scherm
Suzan de Groot en Siem Wulfse van Geef het Dordt © Victor van Breukelen

Geef het Dordt wil meubels het liefst verhuizen naar oude dansschool op de Staart

Geef het Dordt, dat tweedehands meubels verzamelt voor mensen die in armoede leven, heeft haar oog laten vallen op de oude dansschool aan de Merwedestraat, naast de N3.

Onlangs werd bekend dat de stichting haar huidige locatie, in een oude school aan de Bosboom Toussaintstraat in Krispijn, moet verlaten. De school is verkocht. Wat er mee gaat gebeuren is nog niet bekend.

Oprichter van de stichting Suzan de Groot ziet het wel zitten om te verhuizen naar het pand waar vroeger een dansschool in huisde. ,,Het is denk ik net iets groter dan de ruimte die we nu hebben.” Ook vindt ze het een fijn idee dat Geef het Dordt weer zou verhuizen naar een andere wijk. ,,We hebben nu Wielwijk en Krispijn gehad, maar we zijn natuurlijk een stadsbrede stichting. Mooi als we nu naar de Staart zouden kunnen.”

De gemeente geeft aan dat het pand aan de Merwedestraat beschikbaar is en één van de opties is die ze voor ogen heeft voor Geef het Dordt. De Groot gaat donderdag voor het eerst in het pand kijken of het iets voor haar is. ,,Het staat al even leeg dus er zal wel het één en ander moeten gebeuren.”

Volledig scherm
De oude dansschool aan de Merwedestraat in Dordrecht. © Google Maps

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in!

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Dordrecht