Volledig scherm
Crematorium en aula de Biesbosch op begraafplaats De Essenhof © AD

Geen lijnbus, maar mogelijk wel een buurtbus naar de Essenhof

Een lijnbusverbinding naar begraafplaats Essenhof lijkt er voorlopig niet te komen, maar wethouder Rik van der Linden geeft aan wel wat te voelen voor een buurtbus. 

Dat bleek gisteravond tijdens een commissievergadering in het Stadskantoor. Een buurtbus die op vaste tijden rijdt en stopt bij voorzieningen die nu nog niet bereikbaar zijn met openbaar vervoer zou volgens Van der Linden 30.000 tot 40.000 euro per jaar kosten. ,,Er zijn genoeg plekken in de stad die we beter bereikbaar willen maken. Niet alleen de begraafplaats, maar ook bijvoorbeeld de Grote Kerk. Ik heb de indruk dat we zo'n buurtbus goed kunnen gebruiken", aldus de wethouder. 

Als blijkt dat de buurtbuslijn goed loopt, kan de gemeente later altijd nog bij Qbuzz (dat vanaf december het busvervoer in de regio voor haar rekening neemt) aangeven dat een lijnbus naar de begraafplaats wel degelijk rendabel kan zijn. 

Serieus

Margret Stolk (VSP) hamerde er op dat ze liever een vaste buslijn ziet. ,,De motie voor een lijn is unaniem aangenomen en en gesteund. Maar hij komt er niet. Hoe serieus zijn we dan?" Waarop Van der Linden aangaf dat de gemeente niet over de dienstregeling gaat, maar de provincie. ,,We kunnen als gemeente niet verder gaan."

Theo Oostenrijk (CDA) voelt wel wat voor de buurtbus. Hij, en andere partijen, hebben aan Van der Linden gevraagd de mogelijkheden te onderzoeken. De wethouder geeft aan het plan zo snel mogelijk te willen uitwerken en presenteren. Dat wordt waarschijnlijk na de zomervakantie in september. 

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in!  

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Dordrecht