Volledig scherm
Raadslid Ruud Lammers (foto) van oppositiepartij Onafhankelijk Papendrecht (OP) probeerde Jaap Hoogeveen met een motie uit het voorzitterschap van de commissie algemene bestuurlijke en financiële zaken te ontzetten. © Victor van Breukelen

Geen steun voor Onafhankelijk Papendrecht bij ‘aanval’ op voorzitter

Jaap Hoogeveen van de lokale partij Papendrechts Algemeen Belang (PAB) mag voorzitter blijven van de commissie algemene bestuurlijke en financiële zaken (ABZ) in Papendrecht.

Raadslid Ruud Lammers van oppositiepartij Onafhankelijk Papendrecht (OP) probeerde hem met een motie uit dat voorzitterschap te ontzetten, maar hij vond donderdagavond tijdens de raadsvergadering geen enkele steun bij andere fracties. Die noemden het indienen van de motie treurig en ongepast.

Lammers betoog dat hij door Hoogeveen is weggezet als iemand die opzettelijk misleidende informatie zou hebben verspreid in de zaak van rijwielhandel Korteland. Hij doelt hiermee op wijzigingen die Hoogeveen heeft laten aanbrengen in een verslag van een eerdere gemeenteraadsvergadering. Zijn integriteit werd hierdoor publiekelijk in twijfel gebracht en bovendien kwam Hoogeveen niet met bewijzen, meent Lammers.

,,Telkens als ik hem zie moet ik denken aan de man die mij zonder bewijs van desinformatie beschuldigd heeft. De heer Hoogeveen kan dus onmogelijk nog langer als neutrale voorzitter van de commissie ABZ blijven fungeren’’, aldus Lammers.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Papendrecht en omstreken? Schrijf je hier in!

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Dordrecht