Volledig scherm
Korfbalvereniging Albatros beschikt na de renovatie over vier korfbalvelden. © Henk Veenstra

Gemeente trekt 750.000 euro uit voor renovatie sportcomplex Develstein

Sportcomplex Develstein wordt de komende maanden gerenoveerd. In de nieuwe situatie wordt onder meer een vierde korfbalveld gecreëerd. De gemeente Zwijndrecht trekt in totaal 750.000 euro uit voor de opknapbeurt, die na ze zomervakantie klaar is.

Het sportpark aan de Develsingel in Zwijndrecht bestaat nu uit het korfbalgedeelte, het handbalgedeelte en het schoolsportveld. Behalve het nieuwe korfbalveld worden drie jeu de boules-banen, een handbaloefenveld, een voetbalveld voor schoolsport en vier roodgekleurde sprintlanen van kunstgras, met aan het uiteinde een nieuwe wedstrijd verspringbak gecreëerdIn de kunstgrasmat voor de schoolsport komen witte stippen om de vorm van een atletiekbaan te markeren. Het nieuwe ontwerp is samen met de school en de verenigingen tot stand gekomen.

Sloop

De aannemer is vorige week gestart met het slopen van de huidige velden. Het bouwterrein wordt voor de veiligheid volledig afgeschermd van het schoolterrein en de sporthal. Op 1 september wordt het vernieuwde sportcomplex opgeleverd. ,,Na de renovatie voldoet het complex aan de nieuwste sporttechnische eisen; het is modern en klaar voor de groei van de verenigingen", aldus Ad van de Luijtgaarden, sportveldbeheerder bij de gemeente Zwijndrecht.

Gebruikers

Sportcomplex Develstein is 14 jaar oud en heeft een oppervlakte van ruim 1,5 hectare. De sportvelden worden gebruikt door het Develstein College (1483 leerlingen), korfbalvereniging Albatros (550 leden) en korf- en handbalvereniging Conventus (353 leden). De school en verenigingen hebben in 2004 de vereniging van gebruikers opgericht onder de naam VVG Develstein. De gemeente Zwijndrecht voert het beheer en onderhoud uit.

In samenwerking met indebuurt Dordrecht