Volledig scherm
Barriers moeten voorkomen dat automobilisten toch afslaan of doorrijden op de Singel. © AD

Gemeente zet barriers neer, omdat automobilisten lak hebben aan afsluiting voor kermis

De gemeente Dordrecht heeft barriers geplaatst op de kruising van de Singel en de Johan de Wittstraat om te voorkomen dat automobilisten rechtdoor rijden. Dat gebeurde ondanks twee hekken toch op grote schaal.

De afsluiting is er vanwege de kermis, waarvoor de opbouw woensdag is begonnen. Verkeer op de Singel kan de Johan de Wittstraat niet oversteken, maar moet verplicht rechtsaf.

Met de maatregel hoopt de gemeente dat het verkeer op de Johan de Wittstraat en het verlengde daarvan (Stationsweg) beter kan doorrijden. Daar is het drukker dan gewoonlijk, omdat de Spuiboulevard vanwege het evenement afgesloten is voor doorgaand verkeer. Wie vanaf de westkant van de stad het centrum in wil, moet daardoor omrijden via Burgemeester De Raadtsingel, Stationsweg en Johan de Wittstraat.

Minder lang groen

De afstelling van de verkeerslichten is daar volgens de gemeente op aangepast. De verkeerslichten op de Singel staan daardoor aanmerkelijk minder lang op groen. Dat zorgt bij automobilisten voor irritatie. Die moeten op piekmomenten zo lang wachten dat ze het voor gezien houden en rechtsomkeert maken.

Vorig jaar zorgde de jaarlijkse kermis tot forse opstoppingen in het centrum. Ook is er elke zomer opnieuw discussie over de vraag of de kermis wel op die plek thuishoort. Burgemeester en wethouders zijn op zoek naar een andere locatie. Vorig jaar was er sprake van drie opties, zonder dat bekend is gemaakt welke dat dan zouden zijn.

Gehoopt wordt dat de kermis volgend jaar elders neerstrijkt om verkeersproblemen voortaan te voorkomen.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in!

In samenwerking met indebuurt Dordrecht