Volledig scherm
© ANP

Gewenste start voor FC Dordrecht na de winterstop

sportFC Dordrecht heeft de gewenste reprise na de korte winterstop te pakken. Bij hekkensluiter Jong FC Utrecht werd de derde uitzege van het seizoen gepakt én de nul gehouden: 0-2.

Bij FC Dordrecht begon het trio nieuwkomers – de ex-Spartanen Bryan Janssen en Daniël Breedijk en Willem II-huurling Thomas Kok – in de basis. Erol Alkan, in 2017 toegetreden tot de Turkse nationale selectie, begon op de bank. Zijn rol bij FC Dordrecht lijkt, in afwachting van een mogelijke transfer, uitgespeeld.

In een 4-4-2-formatie had FC Dordrecht in deel één aanvallend nog weinig in de melk te brokkelen op de ‘rode’ kant van het Spakenburgse sportpark De Westmaat, het veld van IJsselmeervogels. Vlak voor rust leverden de gasten de beste aanval af, met Denis Mahmudov als eindstation en de Utrechtse goalie Thijmen Nijhuis met een knappe redding.

In deel twee was er meer Dordtse dreiging, maar duurde het tot het slotkwartier tot het verschil gemaakt werd. Invaller Robert Mutzers, koud in het helft, schoof de bal koeltjes binnen. Andreias Calcan ‘versierde’ nog een strafschop die door spits Jafar Arias soepel benutte. Waarmee de zege definitief over de streep werd getrokken.

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

poll

Moet Dordrecht een standbeeld van Willem van Oranje krijgen?

  • Ja, hij is nou eenmaal een belangrijk persoon geweest in de Dordtse historie (46%)
  • Nee, het is niet te rijmen met het beeld van de gebroeders De Witt (35%)
  • Laat alle Dordtenaren zich maar uitspreken in een referendum (19%)
1189 stemmen