Volledig scherm
PREMIUM
Kees Thies. © Maartje Brockbernd

Gezellig hoor december, met al die discussies

Maf eigenlijk dat we kerst nog altijd associëren met sneeuw, glühwein, Bing Crosby en olijk kijkende rendieren. Afgelopen zaterdag was ik op de kerstmarkt van Antwerpen en geloof me, ik heb die dag minstens drie keer plaatsgenomen op een zonovergoten terras voor een verfrissend biertje. Misschien een idee om kerst voortaan in februari te vieren? Komt me financieel ook beter uit.

In de weken voor kerst staat Nederland altijd een beetje in de parkeerstand en dat wordt dan ook weerspiegeld in de kranten en nieuwsrubrieken, die zich momenteel vooral gestort hebben op de opvolging van Pauw en Jinek. Ik lees dat zo’n beetje iedereen die op fietsafstand van Hilversum woont en zonder de lippen te bewegen een autocue kan lezen, al auditie heeft gedaan. Ook lees ik over de kennelijk niet bepaald imposante jongeheer van Marco Kroon (het was ook héél koud tijdens het carnaval in Oeteldonk), over de schadelijke gevolgen van lachgas (die zijn om te huilen) en over de uiterste houdbaarheidsdatum van Jack Spijkerman

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Dordrecht

Poll

De sluitingstijden voor horeca in Dordrecht moeten:

  • Blijven zoals het nu is. Het is prima zo. (39%)
  • Alleen de sluitingstijden in het centrum loslaten en ondernemers zelf laten bepalen. (13%)
  • Alleen horeca buiten het uitgaanskerngebied twaalf keer per jaar de kans geven later dan 00.00 uur open te zijn. (11%)
  • Zowel sluitingstijden centrum loslaten als horeca buiten de kern meer ruimte geven. (37%)
971 stemmen