Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Groen licht om velden te bespelen, maar Dubbeldam spaart veld

De dertien Dordtse voetbalvelden die door droogte de afgelopen tijd niet bespeeld mochten worden, zijn door de gemeente vrijgegeven. Toch laat Dubbeldam drie velden, waaronder het hoofdveld, morgen onbespeeld.

,,Over het algemeen liggen de velden er redelijk bij, maar ze hebben natuurlijk wel een opdonder gekregen'', zegt Rick Klootwijk van de vereniging. ,,We hebben de keuze gemaakt om drie velden de komende week en misschien nog langer rust te geven. We denken dat ze dat nodig hebben, ze moeten het hele seizoen nog mee.''

Programma

Als gevolg van die beslissing moet er wel wat geschoven worden in het programma. ,,Een aantal wedstrijden moet doordeweeks worden gespeeld, die hebben we kunnen verplaatsen'', aldus Klootwijk. De club neemt volgende week opnieuw een beslissing over de drie voetbalvelden.

De gemeente greep eerder deze maand in op elf velden op Sportpark Schenkeldijk en twee aan de Krommedijk. Om de velden klaar te stomen voor de start van de competitie werd extra gras ingezaaid. Dat is nu voldoende gegroeid om op te spelen. ,,De regen van de afgelopen dagen hielp daarbij mee'', aldus een woordvoerder.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in!

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Dordrecht