Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Groep omstanders kijkt toe bij mishandeling van twee handhavers op Kerstmarkt in Dordrecht

UPDATETwee vrouwelijke handhavers zijn vrijdagavond mishandeld tijdens de Kerstmarkt in Dordrecht nadat ze een ruzie wilden sussen. Een man (36) en vrouw (37) uit Dordrecht zijn aangehouden.

Op het Scheffersplein ontstond een ruzie. ,,Toen de handhavers wilden ingrijpen, keerden een man en vrouw zich tegen de handhavers’’, laat de woordvoerder van de politie weten. ,,Ze kregen daarbij klappen op het hoofd.’’ Volgens Handhaving Dordrecht heeft een groep omstanders toe staan kijken en niet ingegrepen. Volgens de politiewoordvoerder zijn de man en vrouw op enig moment ook opgehitst door de omstanders.

Ziekenhuis

De man en vrouw probeerden te vluchten, maar ze werden ingesloten en aangehouden voor de Hema op het Achterom. De twee handhavers zijn in eerste instantie naar het politiebureau gegaan. ,,Maar toen ze daar waren, bleken ze toch last te hebben van het hoofd en zijn ze alsnog naar het ziekenhuis gegaan.’’

Burgemeester Wouter Kolff noemt het incident ‘uiterst triest’ en ‘volkomen gestoord’. ,,De vermoedelijke dader mag naar de rechter en daarna voor een pittig gesprek nog even langs bij mij’’, schrijft hij in een reactie op Twitter.

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Dordrecht

Poll

De sluitingstijden voor horeca in Dordrecht moeten:

  • Blijven zoals het nu is. Het is prima zo. (39%)
  • Alleen de sluitingstijden in het centrum loslaten en ondernemers zelf laten bepalen. (13%)
  • Alleen horeca buiten het uitgaanskerngebied twaalf keer per jaar de kans geven later dan 00.00 uur open te zijn. (11%)
  • Zowel sluitingstijden centrum loslaten als horeca buiten de kern meer ruimte geven. (37%)
971 stemmen