Volledig scherm
Het is topdrukte bij Stichting Zwerfkatten Rijnmond. Veel kittens moeten nog geplaatst worden en de meldingen van nieuwe straatkatten blijven binnenstromen. © Stichting Zwerfkatten Rijnmond

Groot overschot bij de opvang, met spoed baasjes voor kittens gezocht: 'Het is gewoon niet bij te benen'

Het is topdrukte bij Stichting Zwerfkatten Rijnmond. Op dit moment wachten zo'n tachtig kittens op baasjes. ,,En de meldingen van zwerfkatten in de hele regio blijven maar komen."

Het is zelfs zo erg dat niet alle nieuwe meldingen van zwerfkatten opgepakt kunnen worden. Ineke Jochims van de stichting heeft sterk de indruk dat het erger is dan voorgaande jaren: ,,Het is gewoon niet bij te benen, zo ongelooflijk druk is het." 

De stichting haalt dagelijks katten en kittens van straat en dat do, en ze in de Drechtsteden, Rivierenland en Rijnmond. Maar nu het zo druk is, moeten de vrijwilligers bij een nieuwe melding eerst vragen of het nog even kan wachten. ,,Als de dieren ergens zijn waar ze eten en drinken kunnen krijgen van iemand, gaan we ze pas wat later ophalen", vertelt Ineke. ,,Maar erg lang uitstellen kan ook niet want de kittens moeten zo jong mogelijk van straat gehaald worden anders zijn ze te verwilderd."

Hoe druk het ook is, dit is geen oproep voor mensen die geen kat willen, benadrukt Ineke. ,,Ik wil alleen zeggen dat áls je een kitten wil nemen, neem dan een zwerfkatje, die hebben een baas hard nodig."

Kijk voor meer informatie op de website.

Volledig scherm
Kittens bij Stichting Zwerfkatten Rijnmond. © Stichting Zwerfkatten Rijnmond

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in!

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Gorinchem en omstreken? Schrijf je hier in!

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Dordrecht