Grote brand in haven van Dordrecht, twee mannen lopen brandwonden op

VIDEOIn de Wijnhaven van Dordrecht is donderdag op twee plezierjachten brand uitgebroken. De brandweer heeft het vuur inmiddels geblust. Over het centrum van de stad trokken dikke rookpluimen, tot in de wijde omtrek was een sterke geur te ruiken van verband rubber en plastic.

De brand brak donderdag aan het einde van de middag uit op een plezierjacht en sloeg daarna over naar een ander plezierjacht. Personeel van visrestaurant De Stroper zag twee mannen bezig op één van de boten en hoorde kort erna een explosie. Het is nog onduidelijk wat de mannen daar precies deden.

Het verhaal gaat onder de foto verder.

Volledig scherm
Twee boten gingen in vlammen op. De brandweer zoekt nog uit wat er precies is gebeurd. © Jasmijn de Koning (Twitter)

Volgens een woordvoerder van de brandweer hebben bij de brand twee mannen brandwonden opgelopen. Ze worden momenteel nagekeken door ambulancepersoneel. Zoals het er nu naar uitziet hoeven ze niet met spoed naar het ziekenhuis te worden gebracht, aldus de woordvoerder.

Door de hevige rookontwikkeling moesten enkele zaken enige tijd hun deuren sluiten. Daaronder ook visrestaurant De Stroper. Eigenaar Edwin Roestenberg kwam in allerijl aangefietst om te kijken wat er aan de hand was. Tot zijn opluchting bleek zijn rondvaartboot De Dordtevaar niet tot de verwoeste boten te horen.

Wel kostte de fik hem twee klanten. Vlak nadat de brand uitbrak kwam het Ridderkerkse stel Martin en Tineke Dam aan bij De Stroper om een hapje te eten vanwege haar verjaardag. ,,Ja, dat gaat dus niet door’’, treurden zij. Vanwege de beperkte tijd besloten zij ergens anders te gaan eten.

Rond half zeven donderdagavond kon het restaurant weer open. Personeel had snel de ventilatie uitgezet om te voorkomen dat de hevige rookgeur door de zaak trok.

Het verhaal gaat onder de foto verder.

Volledig scherm
De rook van de brand in de Wijnhaven in Dordrecht was in wijde omtrek te zien. © PraatjePod.nl

Het is in korte tijd al de derde keer dat er een incident plaatsvindt in Dordrecht waar veel hulpdiensten voor uitrukken. Vorige week legde een brand recyclingbedrijf Peute deels in de as, begin deze week was er een groot gaslek op het Bagijnhof.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in!

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Dordrecht