Volledig scherm
Bij de langdurige controle werden auto's van de snelweg naar het terrein van Rijkswaterstaat langs de A16 geleid. Daar gingen politie en Belastingdienst de gangen van de inzittenden na. In sommige gevallen leidde dat tot inbeslagname van de wagen. De RDW controleerde de technische staat van auto's. © Fotopersburo Busink

Grote controle langs A16: veertien auto’s in beslag én vangst van 17.000 euro

Bij een grote controle in Dordrecht heeft de politie woensdag veertien auto’s in beslag genomen.

Bij de actie, waarbij agenten samenwerkten met de Belastingdienst en Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW), werden tussen 15.00 en 21.00 uur bestuurders van de A16 geplukt en naar het nabijgelegen terrein van Rijkswaterstaat geleid, op de Laan der Verenigde Naties.

Terwijl inspecteurs van de RDW de technische staat van de auto's controleerden, bogen de politie en Belastingdienst zich over de inzittenden van de wagens. Zo werd aan de hand van identiteitspapieren gecontroleerd wie de personen waren en of ze nog belastingschulden uit hadden staan of mogelijk gezocht worden door justitie. Verder moesten alle bestuurders een blaastest afleggen.

Achterstallige betalingen

Uiteindelijk werd er bij de actie, die slechts één uurtje werd onderbroken voor een pauze, voor 17.000 euro aan achterstallige betalingen geïnd. Wie zijn schuld niet kon of wilde betalen, had dikke pech. Van die personen nam de Belastingdienst de auto in beslag. In veertien gevallen werd die drastische maatregel uitgevoerd. Die mensen moesten zelf iemand regelen om zich op te laten halen of een taxi bellen.

In één geval werd een bestuurder aangehouden door de politie. Hij bleek te veel te hebben gedronken.  

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in!

In samenwerking met indebuurt Dordrecht