De grotere terrassen in Dordrecht blijven bestaan, maar vanaf april volgend jaar begint tot 1 januari 2023 een overgangsperiode.
Volledig scherm
PREMIUM
De grotere terrassen in Dordrecht blijven bestaan, maar vanaf april volgend jaar begint tot 1 januari 2023 een overgangsperiode. © Jeffrey Groeneweg/Qphoto

Grotere terrassen in Dordts centrum blijven, maar horeca houdt argwaan: ‘Wij willen zekerheid’

De grotere horecaterrassen in Dordrecht verdwijnen niet meer uit het straatbeeld. Het bevalt niet alleen de ondernemers, maar ook de gemeente Dordrecht heel goed. Het duurt alleen nog tot 2023 voordat de nieuwe regels kunnen ingaan. Die moeten namelijk onderdeel worden van het nieuwe terrassenbeleid. Juist tegen onderdelen daarvan bestaat veel weerstand onder de ondernemers. 

 1. Man slaat kat Tommie dood met een hamer: ‘Sorry, maar hij had geen bandje om’
  PREMIUM

  Man slaat kat Tommie dood met een hamer: ‘Sorry, maar hij had geen bandje om’

  In zijn woonplaats wordt de jager A.T. sinds halverwege dit jaar al ‘kattenmoordenaar’ genoemd. Ook zijn vrouw krijgt volgens de 57-jarige ‘lange gezichten’ van dorpsgenoten en leden van de kerk. Aanleiding: het doodslaan van de kat Tommie met een hamer, waarvoor T. dinsdag voor de politierechter verscheen. ,,Eigenlijk heeft hij uit noodweer gehandeld’’, beweerde zijn advocaat. Onzin, vond het Openbaar Ministerie. ,,Hij had de kat kunnen loslaten.’’
 2. Dordtse ondernemers willen ruimere terrassen ook ná corona houden, maar gemeente is ‘minder soepel’
  PREMIUM

  Dordtse onderne­mers willen ruimere terrassen ook ná corona houden, maar gemeente is ‘minder soepel’

  De terrassen in de Dordtse binnenstad zijn hier en daar flink uitgebreid in coronatijd. Omdat binnen minder plekjes te verdelen zijn, mogen horecatenten meer tafels en stoelen buiten zetten. Dat bevalt zo goed, dat veel ondernemers het zo altijd willen houden. En dat kán misschien ook, in het autoluwe centrum. Of niet? ,,We zullen een stuk minder soepel zijn dan we nu zijn geweest.”

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Dordrecht

Poll

De snelheid binnen de bebouwde kom verlagen naar 30 kilometer per uur is een prima idee

De snelheid binnen de bebouwde kom verlagen naar 30 kilometer per uur is een prima idee

 • Mee eens (54%)
 • Niet mee eens (46%)
240 stemmen