De grotere terrassen in Dordrecht blijven bestaan, maar vanaf april volgend jaar begint tot 1 januari 2023 een overgangsperiode.
Volledig scherm
PREMIUM
De grotere terrassen in Dordrecht blijven bestaan, maar vanaf april volgend jaar begint tot 1 januari 2023 een overgangsperiode. © Jeffrey Groeneweg/Qphoto

Grotere terrassen in Dordts centrum blijven, maar horeca houdt argwaan: ‘Wij willen zekerheid’

De grotere horecaterrassen in Dordrecht verdwijnen niet meer uit het straatbeeld. Het bevalt niet alleen de ondernemers, maar ook de gemeente Dordrecht heel goed. Het duurt alleen nog tot 2023 voordat de nieuwe regels kunnen ingaan. Die moeten namelijk onderdeel worden van het nieuwe terrassenbeleid. Juist tegen onderdelen daarvan bestaat veel weerstand onder de ondernemers. 

 1. Dordtse ondernemers willen ruimere terrassen ook ná corona houden, maar gemeente is ‘minder soepel’
  PREMIUM

  Dordtse onderne­mers willen ruimere terrassen ook ná corona houden, maar gemeente is ‘minder soepel’

  De terrassen in de Dordtse binnenstad zijn hier en daar flink uitgebreid in coronatijd. Omdat binnen minder plekjes te verdelen zijn, mogen horecatenten meer tafels en stoelen buiten zetten. Dat bevalt zo goed, dat veel ondernemers het zo altijd willen houden. En dat kán misschien ook, in het autoluwe centrum. Of niet? ,,We zullen een stuk minder soepel zijn dan we nu zijn geweest.”
 2. Invoering coronapas in Dordt verloopt goed: ‘Maar onmogelijk om iemand standaard bij de deur te zetten’
  PREMIUM

  Invoering coronapas in Dordt verloopt goed: ‘Maar onmogelijk om iemand standaard bij de deur te zetten’

  De invoering van het coronatoegangsbewijs in de horeca heeft voor zover bekend in Dordrecht en omgeving niet tot grote problemen geleid. Veel restaurants in de binnenstad lieten bezoekers die naar binnen wilden eerst hun speciale QR-code tonen. Toch bleek in de praktijk dat het mogelijk was om zonder bewijs binnen naar het toilet te gaan zonder dat er werd gecontroleerd.

In samenwerking met indebuurt Dordrecht