Volledig scherm
De gemeente Zwijndrecht heeft een samenscholingsverbod afgekondigd bij de Kapitein Horsmanflat en de Action in Zwijndrecht © Peter Koster

Hanghokken geen oplossing: samenscholingsverbod in Zwijndrecht

De gemeente Zwijndrecht heeft met onmiddellijke ingang een samenscholingsverbod afgekondigd langs de Karel Doormanlaan. Ook is een drankverbod van kracht. Het verbod geldt in het gebied bij de Lidl, de Action en de eerste twee Kapiteinsflats. De politie heeft al aangekondigd streng te zullen handhaven.

Het gebied staat al sinds jaar en dag bekend om de overlast van rondhangende mannen, met name op de hoek van de Surinamestraat en de Karel Doormanlaan. Het was één van de eerste buurtproblemen waar burgemeester Dominic Schrijer na zijn aantreden mee te maken kreeg. 

Enkele jaren geleden plaatste de gemeente al hanghokken op het veld aan de Kloosstraat, pal tegenover de Kapiteinsflats. Die hokken konden de hanggroepen echter niet bekoren, onder meer bij gebrek aan bankjes en omdat ze te weinig beschutting tegen regen zouden bieden. Toen al kondigden ze aan bij nat weer toch weer onder de afdaken bij flats en winkels te gaan staan, ook al zou de politie ze daar wegsturen.

Volgens de politie is er nog altijd sprake van hardnekkige overlast. Ze waarschuwt dat ze elk samenzijn van twee of meer mensen als samenscholing aan kan merken als overlast. 

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Zwijndrecht en omstreken? Schrijf je hier in!

In samenwerking met indebuurt Dordrecht