Volledig scherm
Een container is van een vrachtwagen gewaaid op de Moerdijkbrug. © Politie

Herfststorm in de regio

UpdateHet land wordt vandaag door de eerste herfststorm geteisterd. Ook in onze regio hebben we met ongemak te maken. We zetten het voor u op een rij.

Volledig scherm
Een vrachtwagen is midden op de Moerdijkbrug geschaard. © Berging A.Barendregt

Een vrachtwagen was vanmiddag niet opgewassen tegen de heftige wind die op de Moerdijkbrug staat: door de storm is de truck geschaard. De linkerrijstrook op de A16 richting Breda is afgesloten. De file loopt flink op volgens de Verkeersinformatiedienst (VID). Er geldt een omleiding vanaf Ridderkerk, aldus Rijkswaterstaat. 

Op de A16 ter hoogte van Dordrecht lagen vanmorgen afgewaaide takken op de weg. Hierdoor kon het verkeer bij afrit ’s Gravendeel er niet af. 

Meldingen

Volledig scherm
© Linda de Jongh

De brandweer in de regio Zuid-Holland Zuid laat weten een kleine twintig meldingen te hebben gehad over stormschade. In Giessenburg viel een boom op een huis en in Bleskensgraaf moest de brandweer in actie komen om zonnepanelen veilig te stellen. Bij een pand aan de Bomkade in Dordrecht waaide de dakbedekking eraf. Verder kwam er ook een aantal meldingen binnen over omgewaaide bomen of grote takken die op de weg waren beland.

Dat niet alleen stilstaand verkeer heeft te maken met vallende takken, heeft Linda de Jongh uit Dordrecht vanmorgen ondervonden. ,,Ik zat in de auto en was onderweg naar de school van mijn zoon, toen er een tak op mijn autoruit viel." Om anderen te waarschuwen voor wegen waarlangs veel bomen staan, heeft ze een bericht met de schade gedeeld op Facebook. ,,Het lijkt niet zo'n heftige storm, maar je moet toch oppassen'', vertelt ze. Verder vertelt ze niet zo geschrokken te zijn. ,,Ik had pech.'' 

Volledig scherm
In Giessenburg viel een boom op een huis, aan de Koevelaan. © AD

Het doek dat op het kantoorcomplex aan de Burgemeester de Raadtsingel in Dordrecht wapperde, liet door de storm aan een kant los. Inmiddels is het omlaag gehaald. 

Ook op de A16, maar dan op de Moerdijkbrug, worden enkele vrachtwagens onder begeleiding richting Breda gestuurd. Het leidt tot wat filevorming.

Volledig scherm
© AD
Volledig scherm
Takken op de weg bij 's Gravendeel © VID

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

poll

Afval op straat gooien moet in Dordrecht strenger worden aangepakt door veel meer boetes uit te delen

  • Eens, hard optreden is de enige manier om dat zwerfvuil te voorkomen (84%)
  • Oneens, de pakkans is te klein en inzetten op meer bewustwording heeft meer effect (14%)
  • Geen mening (1%)
2880 stemmen