Volledig scherm
De kermis op het Damplein is nog tot en met zondag te bezoeken. © Milan Rinck

Het Dordtse kermisseizoen is losgebarsten

Het weer mag dan anders doen vermoeden, het kermisseizoen is in Dordrecht in volle hevigheid losgebarsten. Traditiegetrouw heeft Dubbeldam de primeur. 

Daar staan de exploitanten van de Oranjekermis nog tot en met zondag op het Damplein. Zoals gebruikelijk breken ze op 1 mei hun attracties af om die nog diezelfde dag weer op te bouwen in Stadspolders, bij winkelcentrum Bieshof. Daar kan het publiek tot en met zondag 6 mei terecht. 

Voor de grote kermis op de Spuiboulevard moeten Dordtenaren nog even geduld hebben. Die zit van 22 tot en met 30 juni in de planning. Na jaren van afwezigheid kunnen bezoekers dan weer plaatsnemen in de zogeheten polyp of octopus.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in!

  1. Ex-doelman FC Dordt Leeuwenburgh keept in 'droomland’ opeens voor 60.000 man
    SPORT

    Ex-doel­man FC Dordt Leeuwen­burgh keept in 'droomland’ opeens voor 60.000 man

    Voormalig FC Dordrecht doelman Peter Leeuwenburgh (seizoen 2015-2016) wurmde zich anoniem door de Nederlandse straten, maar wordt nu dagelijks herkend in miljoenenstad Kaapstad. De reden: de doelman bezorgde Cape Town City vorig jaar een grote prijs door in de Zuid-Afrikaanse bekerfinale twee strafschoppen te keren. ,,Dat is wel even wennen, maar ik vind het altijd leuk om met iemand op de foto te gaan hoor.''

In samenwerking met indebuurt Dordrecht