Pim Vieveen inspecteert de transformatoren in het nieuwe hoofdverdeelstation van Stedin onder aan de Papendrechtse brug. Ralph Maassen (oranje hesje) en Koen de Lange kijken toe.
Volledig scherm
PREMIUM
Pim Vieveen inspecteert de transformatoren in het nieuwe hoofdverdeelstation van Stedin onder aan de Papendrechtse brug. Ralph Maassen (oranje hesje) en Koen de Lange kijken toe. © Rinie Boon

Het elektriciteitsnetwerk van Dordrecht loopt snel vol dus zonnedaken van bedrijven staan in de wacht

Er werd jaren geleden voor gewaarschuwd en nu is het in Dordrecht ook zover. Door alle zonneparken en zonnedaken is de maximum capaciteit van het elektriciteitsnet op bedrijventerreinen Dordtse Kil 3 en 4 (Distripark) bereikt. Wat doet netbeheerder Stedin eraan? Kunnen bedrijven nog wel zonnepanelen op hun dak leggen?

  1. Personeel Blue Amigo zou als citroenen worden uitgeknepen: ‘Geen eens tijd om naar toilet te gaan’
    PREMIUM

    Personeel Blue Amigo zou als citroenen worden uitgekne­pen: ‘Geen eens tijd om naar toilet te gaan’

    Blue Amigo, dat in de Drechtsteden en Rotterdam openbaar vervoer op het water verzorgt, krijgt een stortvloed aan kritiek. Afspraken sneuvelen en personeel wordt ‘als citroenen uitgeknepen tot de laatste druppel’. Zondagsdiensten van 13,5 uur zijn normaal, aldus een medewerker. ,,Wij varen niet met zakken zand, maar ik ga er niet automatisch vanuit dat de directie dat onderschrijft.’’ De vakbond gaat opnieuw om de tafel met het bedrijf.

Dordrecht