Stoom Uit Je Oor Koor
Volledig scherm
PREMIUM
Stoom Uit Je Oor Koor © Richard van Hoek

Het Stoom Uit Je Oor Koor: een uurtje zingen om jezelf weer op te laden

Een uurtje de longen uit je lijf zingen en vervolgens weer ontspannen naar huis. Het Stoom Uit Je Oor Koor is er speciaal voor mensen die het thuis niet makkelijk hebben en even een momentje voor zichzelf nodig hebben. 

,,Ik kom hier vaak over mijn toeren binnen en een uurtje later loop ik vrolijk naar buiten”, vertelt Monika Schönfelder. Ze komt iedere maandag vanuit Papendrecht naar Dordrecht om te zingen. En dat terwijl ze een paar weken terug eigenlijk alleen maar een keer kwam om te kijken wat het Stoom Uit Je Oor Koor nou eigenlijk is. Nu is ze een van de vaste waardes binnen het koor. ,,En dat terwijl ik mijn hele leven heb gedacht dat ik niet kon zingen.”

  1. ‘Zeer verontrustend: een 13-jarige jongen loopt met een mes rond en schroomt niet het te gebruiken’
    PREMIUM

    ‘Zeer verontrus­tend: een 13-jarige jongen loopt met een mes rond en schroomt niet het te gebruiken’

    Nog maar 13 jaar en bijna een moord op zijn geweten. Bijna, want hulpverleners duwen de slagader in het bovenbeen van het drie jaar oudere slachtoffer uit Alblasserdam dicht en redden daarmee zijn leven. Zeven keer steekt de scholier met een keukenmes in op zijn rivaal. ‘Poging tot doodslag’, stelt de rechtbank. Die legt de knaap een celstraf op van tien maanden, waarvan vijf voorwaardelijk. Als de straf er op zit moet de jongen in behandeling.

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Dordrecht