Volledig scherm
De High Five Foundation heeft de Vrijwilligersprijs 2017 gewonnen. © Richard van Hoek Fotografie

High Five Foundation wint vrijwilligersprijs 2017

Uit vijf genomineerde organisaties uit Dordrecht heeft de jury de High Five Foundation, opgericht door Judith Holster, vanavond gekroond tot winnaar van de vrijwilligersprijs. De stichting wint 2000 euro.

De High Five Foundation bezorgt kinderen die op of onder de armoedegrens leven meerdere keren per jaar een bijzondere dag. De jury roemt de vele samenwerkingen met organisaties zoals de Voedselbank, het centraal stellen van de wensen van het kind en de betrokkenheid van een grote groep vrijwilligers.

Recent nam de stichting nog  160 kinderen 
mee naar de Efteling en er worden regelmatig dagen georganiseerd waarop kinderen een complete-make over krijgen. 

De tweede prijs, 1000 euro, ging naar de werkgroep Dagelijks Brood, die mensen ondersteunt die het moeilijk hebben maar die buiten de voedselbank vallen. Studio Blijmakers, een initiatief dat mensen met niet aangeboren hersenletsel op creatieve wijze met elkaar verbindt, ging ervandoor met 500 euro. De andere genomineerden waren Stichting Nieuwe Hoop Participatie projecten en Sportclub Redo.

Hoofdprijs

De drie prijswinnaars worden voorgedragen voor de landelijke vrijwilligersprijzen. In de categorie ‘lokaal’ wordt op 2 februari 2018 een hoofdprijs van 5000 euro uitgereikt.

Volledig scherm
De High Five Foundation ging recent nog met 160 kinderen naar de Efteling. © Dolph Cantrijn

In samenwerking met indebuurt Dordrecht