Arie Korevaar
Volledig scherm
Arie Korevaar © Maartje Brockbernd

Hobbyboer Arie hoeft niet op reis: ‘Ik heb al vakantie als ik m’n natje en droogje heb’

VAN DE STRAATFotograaf Maartje Brockbernd en verslaggever Robin Nanninga lopen wekelijks iemand tegen het lijf. Deze keer kwamen ze hobbyboer Arie Korevaar (66) tegen op de Provinciale Weg in Dordrecht. 

,,We moeten aan de overkant een vrachtje stro halen bij een kennis, mijn neefje en ik. Dat doen we eens per jaar. Ik ben hobbyboer, woon in Giessen-Oudekerk. We hebben nog wat jong vee, ongeveer 25 kalfjes. Die fokken we van een maand tot twee jaar op. Dan gaan ze op export naar het buitenland, of ze worden gebruikt voor het vlees. Ik heb ook nog een bedrijf, A.P. Korevaar. We doen van alles en nog wat op het gebied van aannemerij, bestrating beschoeiing.

Op de boerderij woon ik samen met m’n vrouw. Misschien dat m’n neef er in de toekomst bij komt. We hebben zelf geen kinderen. Mijn vrouw kreeg reuma, heel jong. Het ging niet. Mijn neefje zegt altijd: jij bent m’n tweede vader. Hij kwam al jong naar ons in de polder voor de koeien en de trekker.

Quote

Ik had wel honderd koeien, maar geen opvolger

Arie Korevaar

Tot acht jaar geleden ben ik gewoon agrariër geweest. Toen had ik wel honderd koeien. Ik had geen opvolger. Mijn neef heeft ook andere ambities... Daar groei je naartoe. Dat doe je niet van de een op de andere dag. De situatie in de landbouw speelde ook mee. De koeien heb ik weggedaan, naar boeren in de omgeving. De gebouwen hebben we opgeknapt. Daar staan nu caravans in. Een deel gebruiken we als eigen loods en dan nog een deel jong vee.’’

Polder

,,Ver bij de stad vandaan wonen, is fijn. We komen voor werk wekelijks in steden als Dordrecht of Rotterdam. Dan ben je al gauw blij als je ’s avonds weer de polder in gaat. Dan heb je van niemand last. De buren zitten 300 meter bij ons vandaan, je hebt een vergestrekt uitzicht.

Dan zeggen ze: moet je niet met vakantie? Nee. Als ik ’s morgens naar buiten ga, en wij gaan niet werken, dan heb ik gewoon vakantie. Wanneer ik voor het laatst op reis ben geweest? Hahaha. Twee jaar geleden, twee dagen in Friesland met de fiets. Naar het buitenland is veel langer geleden. Ooit eens naar Frankrijk, Engeland. Maar ik heb in Holland nog lang niet alles gezien. Ik hoef niet zo nodig naar het buitenland. Je hebt hier ook je zonnetje. Als ik m’n natje, m’n droogje en een pilsje heb, dan hoef ik niet weg voor duizenden euro’s.’’

Bekijk eerdere ontmoetingen in Van De Straat in het dossier.

Maartje Brockbernd en Robin Nanninga.
Volledig scherm
Maartje Brockbernd en Robin Nanninga. © Ilse van Driel

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in! 

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Dordrecht