Volledig scherm
In Dordrecht was de politie in 83,3 procent van de spoedgevallen binnen een kwartier ter plekke. Dat is iets beneden de norm van 90 procent die de hulpdienst zichzelf heeft opgelegd. © Fotopersburo Busink

Hoe snel is de politie in jouw gemeente bij noodgevallen?

De politie was de afgelopen maand in Papendrecht in bijna alle spoedgevallen binnen vijftien minuten op de plek van de melding. Dat blijkt uit cijfers van de politie.

(Kijk onderaan dit artikel voor de aanrijtijden per gemeente)

Volgens die gegevens waren er in september in totaal 28 zogeheten prio 1-meldingen. In slechts één geval werd de normtijd van een kwartier niet gehaald. Het criterium om in 90 procent van de gevallen binnen 15 minuten ter plaatse zijn bij een spoedmelding heeft de politie zichzelf in het verleden opgelegd.

In geen van de andere gemeenten in deze regio werd dat percentage gehaald, hoewel het er meestal niet ver vanaf zat. Zo haalde de politie in Dordrecht in september een score van 83,3, wat omgerekend neerkomt op 160 van de 192 spoedmeldingen.

De laagste scores noteerde de politie traditiegetrouw in de plattelandsgemeente Molenlanden. Doordat dorpen hier vaak verder afgelegen liggen, moet de politie  vaak eerst wat kilometers afleggen om de bewuste plek te bereiken. In het verleden is dat vaak voer voor discussie geweest in die gemeente.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in!

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Dordrecht