Volledig scherm
© Pro Shots/Erwin Spek

Hoegee stapt op bij FC Dordrecht: ‘Zie het niet zitten om met deze trainer samen te werken’

UPDATEKeeperstrainer Rody Hoegee maakt niet langer deel uit van de technische staf van FC Dordrecht. Hoegee heeft met onmiddellijke ingang zijn taak neergelegd wegens onoverkomelijke meningsverschillen op technisch vlak. 

De keuze om te vertrekken lijkt ingegeven door de plotselinge keeperswissel voor de wedstrijd van afgelopen zondag tegen FC Den Bosch. Bryan Janssen, sinds een jaar de vaste doelman bij FC Dordrecht, werd toen gepasseerd door de nieuwe trainer Claudio Braga voor Petar Stoskovic, die dit seizoen alleen het bekerduel bij Almere City gekeept had. 

FC Dordrecht verloor de wedstrijd tegen koploper en tweede periodetitelwinnaar FC Den Bosch met 6-2, de grootste nederlaag van het seizoen.

Quote

Ik ben een gevoels­mens en deze manier van werken wekt bij mij geen vertrouwen

Niet op de hoogte

Hoegee werd zaterdagavond door Janssen ingelicht dat hij niet zou keepen tegen FC Den Bosch. ,,Daar was ik kwaad over, want ik was door de trainer totaal niet bij die beslissing betrokken. Ook assistent-trainer Scott Calderwood bleek niet op de hoogte te zijn van deze keuze. Daar had over gecommuniceerd moeten worden volgens mij. Een keeperstrainer is ook een vertrouwenspersoon en als zo’n beslissing genomen wordt tussen twee keepers dan wil ik daar graag bij zijn om beide spelers te begeleiden. Want laat ik ook duidelijk stellen dat ik het Petar gun. Hij heeft zich dit seizoen prima ontwikkeld.’’

In een gesprek met trainer Claudio Braga voor de wedstrijd tegen Den Bosch kreeg Hoegee vervolgens de bevestiging dat de oefenmeester naar eigen inzicht had gehandeld. ,,Ik ben een gevoelsmens en deze manier van werken wekt bij mij geen vertrouwen. Sommigen zullen het misschien kort door de bocht vinden, maar ik zie het niet zitten om nog anderhalf jaar met deze trainer samen te werken. Daar is mijn beslissing op gebaseerd. Dat is jammer, want ik heb – met een kleine onderbreking – tien jaar prima bij FC Dordrecht kunnen werken.

Afscheid

In een bericht op social media neemt Hoegee afscheid van de supporters en het team, waar hij altijd met veel plezier mee heeft gewerkt. ,,Sommige mensen binnen FC Dordrecht ga ik echt missen. Wie weet tot ziens, maar zeker niet de komende anderhalf jaar.’’ 

Algemeen directeur Hans de Zeeuw van FC Dordrecht kwalificeert de manier van communiceren van Rody Hoegee als ‘onprofessioneel’. ,,Als er een verschil over de manier van communiceren tussen twee mensen is, ga je eerst met elkaar om de tafel zitten. Ik heb Rody, van wie ik het betreur dat hij afscheid heeft genomen, maandagavond gesproken en had verwacht dat er nog een gesprek tussen hem en ‘td’ Peter Drijver zou plaatsvinden.’’

Hoegee reageert: ,,Als het om onprofessionaliteit bij FC Dordrecht gaat, dan kan ik ook nog wel wat zaken aanvoeren.’’

De voormalig doelman van FC Dordrecht keerde afgelopen seizoen terug als keeperstrainer onder toenmalig oefenmeester Gérard de Nooijer, die in november het veld moest ruimen.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in!

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Dordrecht

Poll

Welke toekomst zie jij voor de koopavond in Dordrecht?

Welke toekomst zie jij voor de koopavond in Dordrecht?

  • Koopavond zoals nu, op donderdagavond tot 21.00 uur (10%)
  • Koopavond op vrijdag tot 21.00 uur (44%)
  • Donderdag, vrijdag en zaterdag iets langer open, maar niet tot 21.00 uur (23%)
  • Schaf de koopavond lekker af (23%)
1158 stemmen