Volledig scherm
Een rechtbanktekening van Marcel S. © ANP/Aloys Oosterwijk

Hoger beroep zaak Diego laat nog op zich wachten

Net iets meer dan een jaar na de veroordeling tot twaalf jaar cel en tbs met dwangverpleging voor het wurgen van zijn zoontje Diego (10) moest Dordtenaar Marcel S. donderdag voor het gerechtshof in Den Haag verschijnen.

Wederom kwam het niet tot een inhoudelijke behandeling van de rechtszaak. Het is onduidelijk wanneer het hoger beroep zal dienen. Ook voor de advocaat van S. is onduidelijk waarom niet wordt overgegaan tot hervatting van het proces, laat ze aan het AD weten. ,,Ik heb geen idee.’’

Het Openbaar Ministerie kan evenmin een helder antwoord geven. Aanvankelijk zou de regiezitting van vandaag pas op 21 augustus plaatsvinden, maar die datum bleek onmogelijk. Daarom werd de zaak naar voren gehaald.

Vakantie

Maar waar justitie nog op wacht om het hoger beroep te starten en de rechters van het hof zich over de zaak te laten buigen, kan een woordvoerder niet zeggen. De advocaat-generaal, de aanklager die het hoger beroep behandelt, is momenteel met vakantie.

S. kreeg vorig jaar op 12 juli de straf, omdat de Rotterdamse rechters hem als enige mogelijke dader zien van de verwurging van Diego. Het ventje werd ’s nachts gedood in de woning aan de Jan Vethkade, waar hij alleen met zijn vader was. Sporen van een ander dan S. waren er niet, aldus de rechtbank.

Moord kon echter niet worden bewezen, waardoor S. werd veroordeeld voor doodslag. De vader ontkent betrokkenheid.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in!

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Dordrecht