Volledig scherm
Hoogwater in januari van vorig jaar. © Victor van Breukelen

Hogere waterstand in Dordrecht: ‘Beperkte kans op overlast’

Het water in de rivieren rondom het eiland van Dordrecht is morgen hoger dan gebruikelijk. Rijkswaterstaat verwacht dinsdag rond 18.50 uur een waterstand van 1,96 meter boven NAP, dat meldt de gemeente. 

De hogere waterstand wordt veroorzaakt door een sterke noordwestenwind. Volgens de gemeente zijn de effecten vooral merkbaar in het historisch havengebied, maar de overlast zal beperkt blijven. ‘Het kan zijn dat op een aantal kades water komt te staan. Doordat de kades ter hoogte van de bebouwing hoger zijn dan aan de waterkant, is de kans beperkt dat water ook de panden bereikt.’ 

Enkele kades in de binnenstad zijn lager dan de verwachte waterhoogte, schrijft de gemeente. Het gaat om de Kraansteiger (+1,74 m), Leuvehaven (1,90 m), Bomkade (1,92 m), Houttuinen (1,95 m) en Hooikade (1,95 m). 

Geen maatregelen 

De coordinator hoogwaterbestrijding houdt de situatie scherp in de gaten. Als de verwachte waterstanden niet hoger worden dan 2,30 meter boven NAP, onderneemt de gemeente geen actie. Als het water boven die stand komt, worden zandzakken gevuld en verstrekt. 

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in!

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Dordrecht

Poll

De Dordtse koopavond verplaatsen van donderdag naar vrijdag, goed idee?

De Dordtse koopavond verplaatsen van donderdag naar vrijdag, goed idee?

  • Ja, koopavond op donderdag heeft zijn langste tijd gehad (87%)
  • Nee, houd de koopavond gewoon op donderdag (13%)
702 stemmen