Hoogzwanger hondje gevonden in Alblasserdamse sloot

Een uiterst opmerkelijke vondst met hoog 'aaahw'-gehalte in Alblasserdam gisteren. Daar is in de sloot een hoogzwangere Shih Tzu gevonden en naar het dierenziekenhuis in Dordrecht gebracht. 

Maandagavond -en nacht is ze bevallen van zeven zwart-wit gevlekte puppy's. Daarna is ze meteen naar het asiel van Louterbloemen gebracht. ,,In het ziekenhuis zijn ze veel te vatbaar voor ziektes van andere dieren", vertelt Mirjam Addiks van Louterbloemen. ,,Hier kan de moeder tot rust komen en voor de kleintjes zorgen."

Het halsbandje van de Shih Tzu.
Volledig scherm
Het halsbandje van de Shih Tzu. © Pricilla Molle

De kleine Shih Tzu ontfermt zich meteen over haar kleintjes. Dat is ook kenmerkend voor het Tibetaanse ras. Ze zijn snel aanhankelijk, intelligent en levendig. In het asiel is dat al snel te merken. De moeder beschermt haar zeven pasgeborenen met heel het lijf en verliest ze geen seconde uit het oog. 

,,We weten niet wat er precies is gebeurd,'' zegt Addiks. ,,Alleen dat ze een opvallende bruine halsband met hondjes erop om had. Misschien dat iemand haar daar aan herkent.'' Als niemand zich bij het asiel meldt, gaan ze na tien tot elf weken op zoek naar nieuwe baasjes. ,,Tot die tijd houden we ze hier ter observatie.'' 

De lichtbruin met witte Shih Tzu is in de sloot gevonden bij de kruising Van Hogendorpweg en De Savornin Lohmanweg in Alblasserdam. Wie het hondje of haar halsband kent kan contact opnemen met Louterbloemen via 078 6137902. 

De Shih Tzu is net bevallen van haar 7 kleintjes.
Volledig scherm
De Shih Tzu is net bevallen van haar 7 kleintjes. © Pricilla Molle

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Dordrecht