Volledig scherm
Eigenaren van huis Roodenburch Jos Wijnstekers en Glenda van Deutekom. © VICTOR VAN BREUKELEN

Huis Roodenburch vierde bij AD Gouden Pollepel

Het Dordtse restaurant Huis Roodenburch valt opnieuw eer ten deel. Nadat het eerder de AD Terrassentrofee won, werd het vandaag vierde in de Gouden Pollepel, eveneens van het AD. 

 ,,We zijn er blij mee’’, vertelt eigenaar Jos Wijnstekers. Roem was er onder meer voor de inrichting, de klassieke kaart met een eigentijdse tint en de langoustine met venkel.

Lang mochten Wijnstekers en zijn echtgenote Glenda van Deutekom met een acht als rapportcijfer rekenen op een tweede plaats, maar uiteindelijk werden ze toch nog een paar keer voorbij gestreefd. Wijnstekers: ,,De verschillen zijn klein. Het betekent gewoon dat we bij de top horen.’’

Daarbij komt dat het jonge etablissement al in februari onder de loep genomen werd. ,,Toen hadden we niet eens een chef, want die zijn moeilijk te krijgen. Gelukkig kwam er een tijdelijke chef die prima bij ons past en nu vast bij ons zit. Het is alleen maar beter geworden.’’

Copenhagen

Naast Roodenburch behaalde ook het Dordtse Copenhagen een plek in de top tien met als eindcijfer een 7,7. 

De winnaar van dit jaar is het Vroesenpaviljoen in Rotterdam. Het restaurant midden in het Vroesenpark in Blijdorp kreeg de Pollepelaward vanmorgen op de horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam in Rotterdam Ahoy uitgereikt. 

In samenwerking met indebuurt Dordrecht