De Hardinxveldse huisarts Sacha Smits is er klaar voor: ze start het liefst gelijk met vaccineren, maar het is nog wachten op de vaccins.
Volledig scherm
PREMIUM
De Hardinxveldse huisarts Sacha Smits is er klaar voor: ze start het liefst gelijk met vaccineren, maar het is nog wachten op de vaccins. © Cor de Kock

Huisartsen bereiden zich voor op vaccinaties: ‘We kunnen niet wachten om te prikken’

Huisartsen in de regio bereiden zich voor op een grote operatie: (waarschijnlijk) vanaf februari gaan ze tienduizenden inwoners uit het gebied coronavaccinaties toedienen. En hun ‘reguliere’ consulten moeten ook gewoon doorgaan. ,,Of het druk wordt? Dat geeft niet, want we willen niets liever dan dat virus eronder krijgen.”

 1. Waarom vriendschappen verwateren na één jaar corona: ‘Wat te veel inspanning kost, overleeft niet’
  PREMIUM

  Waarom vriend­schap­pen verwateren na één jaar corona: ‘Wat te veel inspanning kost, overleeft niet’

  Een jaar corona drukt op onze sociale relaties. Contact houden met vrienden voelt lastiger dan ooit, want na een jaar teren op videocalls, appjes en wandelafspraken, slaat de vermoeidheid en verslagenheid toe. Twee psychologen lichten toe waar die sociale vermoeidheid vandaan komt en of we daar na corona nog vanaf komen. ,,We concentreren onze energie nu op de vriendschappen die ons het meeste opleveren.”

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

 1. Kabinet wil maatregelen versoepelen met Pasen
  Play

  Kabinet wil maatrege­len versoepe­len met Pasen

 2. Internationale Vrouwendag: 'Vrouwen in de politiek worden strenger beoordeeld'
  Play

  Internatio­na­le Vrouwendag: 'Vrouwen in de politiek worden strenger beoordeeld'

Dordrecht