Volledig scherm
Op meerdere plekken in Zwijndrecht wordt onderzoek gedaan na schietpartijen. © AD/Janneke Boluijt

Hulzen en auto-onderdelen gevonden na schietpartij in Zwijndrecht

De politie heeft dinsdagavond op verschillende locaties in Zwijndrecht zowel kogelhulzen als auto-onderdelen gevonden. Dit is de voorlopige vondst na een onderzoek dat de Forensische Opsporing heeft uitgevoerd in Zwijndrecht. 

Agenten kregen dinsdagavond tegen zes uur een melding over een schietpartij op de Burgemeester van het Hoffweg. Volgens getuigen zouden twee auto’s met hoge snelheid achter elkaar hebben gereden waarbij er meerdere schoten zijn gelost. De politie vond auto-onderdelen op de rotonde bij de Kort Ambachtlaan en bij de Kapitein Dekkerflat. ,,We kunnen niet met zekerheid zeggen dat die onderdelen op de weg terecht zijn gekomen vanwege deze schietpartij'', vertelde een politiewoordvoerster.  Volgens haar is het ook mogelijk dat de bestuurders tegen geparkeerde auto's zijn gebotst.  

Kogelhulzen

Bij de Kapitein Dekkerflat zijn naast de auto-onderdelen, ook kogelhulzen gevonden. Op de plek van de melding, de Burgemeester van het Hoffweg, lagen eveneens kogelhulzen. 

Vooralsnog zijn de auto’s niet aangetroffen en hebben zich ook geen mensen bij het ziekenhuis gemeld met verwondingen, aldus de woordvoerster. 

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

poll

Mag bij vrouwen met problemen worden aangedrongen op anticonceptie?

  • Ja, dat kan zowel ouder als kind een hoop ellende besparen (78%)
  • Nee, dit is niet iets waar de politiek zich mee bezig moet houden (22%)
1211 stemmen