Het loopt storm in de webwinkel van DP Benelux van Mike Swanborn (foto) en zijn vrouw Ingrid. Meer mensen zoeken naar afleiding en hebben diamond painting ontdekt.
Volledig scherm
PREMIUM
Het loopt storm in de webwinkel van DP Benelux van Mike Swanborn (foto) en zijn vrouw Ingrid. Meer mensen zoeken naar afleiding en hebben diamond painting ontdekt. © Milan Rinck

Iedereen slaat aan het diamond painten: gouden tijd voor Dordtse webwinkel

We zitten meer thuis, hebben volop tijd voor hobby’s die een engelengeduld vereisen. Waar de een zich stort op legpuzzels van duizenden stukjes, raakt de ander in de ban van diamond painting. Daar plukt DP Benelux in Dordrecht de vruchten van.

Glinsterende schilderijen maken van minuscule plastic diamantjes: dat is diamond painting. Door de steentjes - 2,5 millimeter groot - met een speciaal pennetje op een klevend vel te bevestigen, ontstaat er een afbeelding. Het is eigenlijk een kruising van het vroegere Ministeck en schilderen op nummer. Mike en Ingrid Swanborn uit Dordrecht legden zich volledig toe op die steeds populairder wordende hobby. Die keuze heeft het stel geen windeieren gelegd.

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Dordrecht