Volledig scherm
De jachthaven in Sliedrecht. © Archieffoto Victor van Breukelen

Illegaal gekochte bootjeshelling blijft op de kant liggen in Sliedrecht

De stalen bootjeshelling, die in 2016 illegaal gekocht werd door burgemeester en wethouders van Sliedrecht, blijft definitief op de kant liggen. Weliswaar vinden alle betrokkenen het leuk als watersporters hun bootjes in het baggerdorp te water kunnen laten, maar burgemeester en wethouders slagen er niet hen allemaal op één lijn te krijgen.

Ze stellen de gemeenteraad nu voor het hele verhaal maar te vergeten. De gemeente heeft al 70.000 euro aan het project uitgegeven, grotendeels zonder dat de raad daar toestemming voor gegeven had. Burgemeester en wethouders zeggen dat ze de helling terug kunnen verkopen aan de fabrikant, maar dat ze er mogelijk hooguit de oud-ijzer-prijs voor terugkrijgen. Onderhandelingen daarover lopen nog.

Details

In de Sliedrechtse gemeenteraad wordt al zeker zestien jaar gepraat over een bootjeshelling. Nadat jarenlang vergeefs gesteggeld was over plaatsing in de Schaarhaven, aan de Baanhoek, dachten burgemeester en wethouders in 2016 een goede plek in de jachthaven gevonden te hebben. Volgens hen werd daar constructief overleg over gevoerd, maar bleek men het over details niet eens te kunnen worden.

Zo wilde de watersportvereniging nieuwe ligplaatsen ter compensatie van ruimte die ze in moest leveren, maar waren naburige bedrijven daar tegen. Er was een alternatief bij ligplaatsen voor de binnenvaart, maar daar was schippersvereniging BLN-Schuttevaer tegen. Omwonenden vreesden dat watersporters te veel parkeerplaatsen in zouden nemen.

Alle betrokkenen waren bovendien bang dat de veiligheid in het gedrang zou komen door grotere drukte in de haven. Al met al vrezen burgemeester en wethouders dat een besluit om de helling wel in de haven te leggen alleen maar op een lange, juridische strijd uit zal lopen.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Sliedrecht en omstreken? Schrijf je hier in!

In samenwerking met indebuurt Dordrecht