Volledig scherm
PREMIUM
Zes vrouwen en zeven mannen hadden zich verstopt in de vrachtwagen. © Politie

Illegale Afrikanen ontdekt: ‘Ik dacht meteen: dit klopt niet’

In een vrachtwagen op de Sliedrechtse Industrieweg zijn gisteren zes vrouwen en zeven mannen uit Eritrea ontdekt. De Spaanse chauffeur en zijn vrouw hoorden stemmen en sloegen alarm. De ‘inklimmers’ zijn overgedragen aan de Vreemdelingenpolitie.

Quote

Hij kwam naar me toe en riep gelijk in het Spaans: ‘policía, policía!

Kjell van Zanten

De rit uit Antwerpen eindigde voor de Spaanse trucker en zijn vrouw ‘s morgens rond kwart over zeven op de Industrieweg in Sliedrecht. Daar moesten ze, zo bleek later, een bestelling ophalen die naar Spanje moest worden vervoerd. Omdat de man een verkeerd adres had ingevoerd in zijn navigatiesysteem, stopte hij bij Van Beest, fabrikant van ketting- en staaldraadaccessoires. 

Kjell van Zanten, werkzaam in het distributiecentrum van Van Beest, werd door de chauffeur aangesproken. ,,Hij kwam naar me toe en riep gelijk in het Spaans: ‘policía, policía!’”, vertelt Van Zanten. ,,Eenmaal bij zijn truck aangekomen hoorde ik buitenlandse stemmen vanuit de trailer komen.” Zijn collega Stefan de Fauw besloot daarop de politie te bellen. ,,Ik dacht meteen: dit klopt niet.”

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

poll

Gemeentelijke plannen zijn straks wellicht alleen digitaal te raadplegen

Gemeentelijke plannen zijn straks wellicht alleen digitaal te raadplegen

  • Prima, want kostenbesparend (13%)
  • Een slechte zaak, want er zijn nog altijd veel mensen die nooit op internet zitten (76%)
  • Het maakt me niks uit, want ik lees die dingen toch nooit (10%)
356 stemmen