28 februari 1899 - De beroemde Dordtse firma Lips bestond al sinds 1870, maar had zich in die eerste decennia gericht op kachels, haarden en fornuizen. Door de nieuwe treinverbinding tussen Rotterdam en Breda werd Dordrecht minder een eiland, was er meer geldverkeer en ook meer behoefte aan brandkasten. Daar speelde Lips op in. Vanaf 28 februari 1899 werden enkel nog brandkasten en sloten geproduceerd. In 2007 vertrok Lips uit Dordrecht. Op de foto een groepsportret van al het personeel tussen twee loodsen aan de Merwedestraat.
Volledig scherm
PREMIUM
28 februari 1899 - De beroemde Dordtse firma Lips bestond al sinds 1870, maar had zich in die eerste decennia gericht op kachels, haarden en fornuizen. Door de nieuwe treinverbinding tussen Rotterdam en Breda werd Dordrecht minder een eiland, was er meer geldverkeer en ook meer behoefte aan brandkasten. Daar speelde Lips op in. Vanaf 28 februari 1899 werden enkel nog brandkasten en sloten geproduceerd. In 2007 vertrok Lips uit Dordrecht. Op de foto een groepsportret van al het personeel tussen twee loodsen aan de Merwedestraat. © Regionaal Archief Dordrecht

In 366 dagen de Dordtse geschiedenis door: ‘Een sjieke scheurkalender, maar niet voor op de wc’

Rampen, ongelukken, feesten, en bijzondere prestaties: ze komen allemaal voorbij in het nieuwe boek Dordrecht 366 dagen van het Regionaal Archief Dordrecht. Daarin wordt op iedere dag, maar in een ander jaar, een gebeurtenis in de stad beschreven.

  1. Herinneringen ophalen bij reünie discotheek The Warehouse: ‘Die periode was de mooiste uit mijn leven’
    PREMIUM

    Herinnerin­gen ophalen bij reünie discotheek The Warehouse: ‘Die periode was de mooiste uit mijn leven’

    Tiener rond de eeuwwisseling in Zwijndrecht? Dan mocht je iedere vrijdag en zaterdag niet ontbreken in discotheek The Warehouse (of: The Blue Lagoon). Dáár was het elke weekend stappen geblazen met je leeftijdgenoten. Daar werd het eerste biertje achterovergeslagen, kwam het tot een stiekem kusje op de dansvloer, ontloken liefdes en werden herinneringen voor het leven gemaakt. Aan de vooravond van een reünie van de discotheek van weleer, volgende week in het Spektakel, blikken we terug met vier vaste klanten uit die tijd.
    Zwijndrecht

In samenwerking met indebuurt Dordrecht