Volledig scherm
De fietsenstalling bij station Baanhoek is te klein voor alle fietsen. © CDA Sliedrecht

In actie voor grotere fietsenstalling station Baanhoek

De provincie Zuid-Holland, Papendrecht en Sliedrecht trekken samen op om meer stallingsruimte voor fietsen bij station Baanhoek mogelijk te maken. Maar eerst moeten fietswrakken en weesfietsen weg.

Dat schrijft de Sliedrechtse wethouder Aldrik Dijkstra in antwoord op vragen van CDA-gemeenteraadslid Vincent Prins. Hij ergert zich eraan dat forenzen die met de fiets naar het station komen hun rijwiel niet in de veel te kleine stalling kwijt kunnen.

Het station is op Sliedrechts gebied. Toch haakt Papendrecht ook aan, omdat veel treinreizigers in de wijk Oostpolder van dat dorp wonen. De provincie (mede-eigenaar van het station) is welwillend, maar stelt wel als eis dat eerst fietswrakken en weesfietsen verwijderd worden. Daardoor kan de bestaande stallingsruimte volledig gebruikt worden door forenzen.

Onduidelijk is nog hoeveel de provincie wil meebetalen. Daarover wordt na de zomer duidelijkheid verwacht. Prins is blij dat er actie lijkt te komen, maar ook kritisch. ,,Als twee overheden actief een probleem willen aanpakken, waarom werkt een derde overheid dan niet direct mee?''

In samenwerking met indebuurt Dordrecht