Volledig scherm
Gaat Kippie echt bezorgen met een scootmobiel? © YouTube

In deze 1 aprilgrappen waren we bijna getrapt

Het was maandag 1 april, dé dag dat je op je hoede moet zijn voor grappenmakers. Ook in de regio probeerden bedrijven en instanties mensen voor de gek te houden met sterke verhalen. Van een zeldzame vogelsoort tot bezorging met een scootmobiel. Hieronder een overzicht.

Het Papendrechtse bedrijf Iv gaat een megabrug bouwen tussen Nederland en het Verenigd Koninkrijk. ‘Waar in het Britse lagerhuis en het Europees parlement nog hevig gediscussieerd wordt over de aanstaande Brexit, wordt in Papendrecht door de ingenieurs van Iv-Groep al gewerkt aan een conceptontwerp voor de megabrug', laat het bedrijf in een persbericht weten. 

Komende week zou de conceptfase van het project ‘The brentrance’ beginnen. Een aantal ideeën heeft het bedrijf al uitgewerkt in een video. 

Het artikel gaat verder onder de video. 

Wie de ultieme filmbeleving ook thuis wil beleven kan vandaag bij de Dordtse bioscoop Kinepolis de popcornluchtverfrisser scoren. Mensen die op de link klikken, komen erachter dat de ultieme filmbeleving niet thuis valt te beleven maar in het filmhuis.

Het verhaal gaat onder de Facebookpost verder.

Bijzonder geboortenieuws bij de Avonturenboerderij in Groot-Ammers. Daar zijn dit weekend drie ‘flamivaars’ geboren. Wat? ,,Deze diersoort is een kruising tussen een ooievaar en flamingo’’, schrijft het pretpark in een persbericht. ,,Een zeldzaam fenomeen, waarop wij trots mogen zijn dat wij dit in Nederland mogen bewonderen.’’

Het artikel gaat verder onder de foto.

Volledig scherm
Bij de Avonturenboerderij zouden drie bijzondere vogels zijn geboren. © Avonturenboerderij Molenwaard

Niemand houdt van de geur van hondenpoep. Daarom hebben ze in Heukelum iets bedacht om de odeur van hondenontlasting te maskeren. Rond de stadswal zijn er speciale boomstammetjes geplaatst. Deze houten paaltjes zijn begroeid met kruiden en boerenjasmijn. ,,Met de komst van het mooie weer en de vele hondenpoep rond de gracht is dit een mooie oplossing om de geuroverlast tegen te gaan’’, zo valt op Facebook te lezen.

Het gaat - voor alle duidelijkheid - om een experiment. ,,Baat het niet dan schaadt het niet. De bedenker geeft aan dat de boomstammen wel maskeren maar niet de lucht verwijderen.’’

Het verhaal gaat onder de Facebookpost verder.

Einde aan het Brokking-tijdperk?

Wie nog wil genieten van een beroemd hazelnootgebakje van Brokking, moet snel zijn slag slaan. De Dordtse banketbakkerij zegt te stoppen met het maken van haar beroemde hazelnootgebak- en taart om zich toe te leggen op de verkoop van ambachtelijk bereid hazelnootijs.

,,Na onderzoek is gebleken dat er veel vraag is naar ijs dat gebaseerd is op het beroemde hazelnootgebak. We zijn er ons van bewust dat het een ingrijpende beslissing is, maar tegelijkertijd weten we dat het maken van hazelnootijs de beste keuze is’’, schrijft Brokking, dat voortaan door het leven zal gaan als Ambachtelijke IJsmakerij Brokking en zelfs het logo heeft aangepast.

Het verhaal gaat onder de foto verder.

Volledig scherm
Een hazelnootgebakje van Banketbakkerij Brokking in Dordrecht. © Maartje Brockbernd

Bezorgscootmobiel 

Kippie in Dordrecht wil graag iets betekenen voor gepensioneerden die nog graag de handen uit de mouwen willen steken, zo blijkt uit een afgelopen week gelanceerde video. Dus bedacht de grill- en maaltijdenwinkel de Kippie+ bezorgdienst. In het filmpje is te zien hoe bezorger Piet op een speciale bezorgscootmobiel de stad doorkruist om mensen hun bestelling te bezorgen. 

Het artikel gaat verder onder de video. 

Wie vanaf volgende week over de dijk in Vuren rijdt, kan een rekening verwachten. ‘De Graaf Reinaldalliantie heeft besloten om vanaf aanstaande maandag tol te gaan heffen op de dijk ter hoogte van het alliantiekantoor in Vuren', is te lezen op de facebookpagina van Dijkversterking Gorinchem-Waardenburg. Voorbijgangers hoeven niet te stoppen, zo is te lezen. Het bedrag wordt automatisch van de rekening gehaald. 

Zwijndrechtse Ajax-fanshop

Ook winkelcentrum Walburg in Zwijndrecht doet een duit in het zakje. ,,Voormalige Cool Cat winkelruimte verhuurd aan Ajax-fanshop’’, is zaterdag te lezen op de facebookpagina van het centrum. ,,Een fanshop in Rotterdam leek ons niet zo’n best plan, maar Zwijndrecht onder de rook van Rotterdam is een uitstekend alternatief’’, zou een woordvoerder hebben verklaard.

Papendrecht-Oost en Groot Sliedrecht

Het treinstation op de grens van de gemeenten Sliedrecht en Papendrecht zal voortaan Papendrecht-Oost heten. ‘In de gemeenteraad en samenleving van Papendrecht is het al langer onderwerp van gesprek', schrijft de gemeente op de eigen website

Voorheen heette het station Baanhoek-West, vernoemd naar de nieuwbouwwijk in Sliedrecht. ‘Maar ook in deze gemeente zijn ze zich ervan bewust dat zij een te kleine gemeenschap zijn voor twee treinstations. Het ligt dan ook het meest voor de hand dat beide gemeenschappen hun eigen treinstation hebben.’

Het artikel gaat verder onder de foto

Volledig scherm
Een nieuwe naam voor het station op de grens van de gemeenten Sliedrecht en Papendrecht. © Gemeente Papendrecht

De gemeente Sliedrecht kan de annexatie van het station natuurlijk niet zomaar aan zich voorbij laten gaan. ‘Na maanden geheim overleg met gemeenteraden, de provincie en het kabinet mag de gemeente Sliedrecht vandaag het heugelijke nieuws bekendmaken. Sliedrecht gaat fors uitbreiden en dat komt doordat Papendrecht zich vrijwillig voegt bij Sliedrecht om het eigen imago te verbeteren.’

Volgens de gemeente kijkt Papendrecht al geruime tijd met jaloerse ogen naar de buurgemeente. ‘ Dat dorp is niet alleen veel mooier en leuker, maar het gaat er ook economisch stukken beter en het heeft stedelijke allure met twee NS-stations, te weten: Sliedrecht-Centraal en Baanhoek-West.’ 

Boekenwormen 

Het Regionaal Archief Rivierenland in Tiel is gesloten vanwege een ongedierteplaag, zo wordt gemeld op Facebook. ‘Het zou hierbij kunnen gaan om de Lexues i Apassionuar.’ Wie de naam van het beestje vertaalt, komt erachter dat de plaag niet heel vreemd is in een archief. 

Artikel gaat verder onder de foto. 

Weg met de chromebooks

Jenaplanschool de Klimboom in Hendrik-Ido-Ambacht liet de ouders zondag weten dat ze stopt met chromebooks. ‘De ontwikkeling van kinderen raakt ernstig in gevaar door al het digitale geweld dat op ze afkomt.’ De school stopt er per direct mee en geeft aan dat ouders die interesse hebben in een chromebook een naam op de intekenlijst in de gang kunnen zetten.

Op de intekenlijst in de hal zouden inmiddels al namen staan van tientallen ouders. 

Het artikel gaat verder onder de foto. 

Volledig scherm
De school waarschuwt de ouders die een chromebook willen dat het nog lang duurt voor ze hem kunnen ophalen. © Jordy Nijenhuis

Bij de Dordtse reddingsbrigade zullen vanavond weinig oefeningen lukken, want de reddingszwemmers moeten - na besluit van de Nederlandse Reddingsbrigade - allemaal een zwemvest dragen bij de lessen. Met zo'n opgeblazen oranje hesje wordt het natuurlijk erg lastig om een drenkeling van de bodem te halen.

Legoliefhebbers kunnen vandaag een écht collectorsitem bestellen. De oude brandweerauto van de Zwijndrechtse brandweer is namelijk op schaal ontworpen. Wel opvallend dat de bouwset de code 01419 (1 april 2019) heeft gekregen. Mensen die vandaag via een privébericht een exemplaar proberen te bemachtigen, zullen naar alle waarschijnlijkheid te horen krijgen dat ze in een 1 aprilgrap zijn getrapt.

Heb jij ook een goede 1 aprilgrap gespot of uitgehaald? Laat het ons weten

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in! Voor nieuws uit Gorinchem en omstreken, schrijf je hier in.

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Dordrecht

Poll

Welke toekomst zie jij voor de koopavond in Dordrecht?

  • Koopavond zoals nu, op donderdagavond tot 21.00 uur (11%)
  • Koopavond op vrijdag tot 21.00 uur (42%)
  • Donderdag, vrijdag en zaterdag iets langer open, maar niet tot 21.00 uur (23%)
  • Schaf de koopavond lekker af (24%)
1962 stemmen