Het Biesboschcentrum in Dordrecht.
Volledig scherm
Het Biesboschcentrum in Dordrecht. © Biesboschcentrum

In het pikkedonker wandelen door de verlichte Biesbosch? Vrijdagavond kan het

Het is bijna april en dat is voor het Biesboschcentrum reden om te starten met het recreatieseizoen. Van 1 tot en met 3 april zijn er meerdere activiteiten, maar die van vrijdagavond is wel redelijk uniek: het Biesbosch Lichtspoor. Tickets zijn op de site van het Biesboschcentrum te vinden.

 1. Het ontstaan van de Biesbosch in een notendop
  PREMIUM

  Het ontstaan van de Biesbosch in een notendop

  Voor het Biesbosch MuseumEiland in Werkendam staat een levensgroot drieluik. Drie grote schilderingen vatten zeshonderd jaar watergeschiedenis samen. Vanaf de Sint-Elisabethsvloed in 1421 tot drijvende woningen op het water. „In dit stuk heb ik mijn eigen stijl behouden, maar tegelijkertijd ook het klassieke laten zien”, zegt Florian Baltus (31). De street artist uit Rotterdam schilderde de panelen op verzoek van waterschap Hollandse Delta.
 2. Anne Sophie schildert grote tekst op gevangenismuur, gevangenen diep geraakt: ‘Dit geeft kracht en hoop’
  PREMIUM

  Anne Sophie schildert grote tekst op gevangenis­muur, gevangenen diep geraakt: ‘Dit geeft kracht en hoop’

  Ze zullen wel cynisch doen, of lacherig , dacht Anne Sophie toen ze een joekel van een gedicht op de muur van een mannengevangenis in Dordrecht kalkte. Niets was minder waar: ,,Het waren stoere mensen, daarom vond ik het extra bijzonder om te zien dat het hen raakte.” Daarmee is haar missie − mensen blij maken − weer geslaagd. ,,‘Dit helpt me door de laatste vier jaar heen’, zei hij.”
  Dordrecht

In samenwerking met indebuurt Dordrecht