Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Thinkstock

In je pyjama biertjes drinken in de kroeg

Voor kroegtijgers wordt in Dordrecht binnenkort een speciale kroegentocht gehouden. Deelnemers moeten verschijnen in hun slaapoutfit en worden dan langs vijf cafés in de binnenstad gevoerd. 

Het idee voor deze bijzondere tocht komt van Milly Brunsting en Eric de Waard. Zij wilden aanvankelijk enkele jaren geleden een kroegentocht houden op blote voeten. ,,Dat was niet zo’n goed idee’’, vertelt Burnsting, die het er niet bij liet zitten en overschakelde op een alternatief plan. ,,Van daaruit kwamen we op het idee voor een pyjamapubtour. Het is begonnen als een spontaan idee met een klein groepje. De reacties op de pyjama’s en de lol met knuffelbeesten was zo leuk dat we er een jaarlijks event van hebben gemaakt.’’

Snoozen

Volledig scherm
Een eerdere editie van de pyjama pubtour. © Privéfoto

De editie op 21 juli is de vierde op rij en begint om negen uur ‘s avonds bij het Stadscafé op het Scheffersplein. Een uur later voert de tocht naar de Stadsherberg, waarna via café de Vrijheid op de Noordendijk nog The Hide Away wordt aangedaan. Als laatste staat café ‘t Avontuur op de Voorstraat op het programma. ,,Het tijdsschema is gemaakt om een duidelijke route te hebben’’, licht Brunsting toe, die geen eindtijd heeft voor de tocht. ,,Deze editie heeft geen snooze-knop’’, grappen de twee.

Al suggesties voor de kleding noemen de organisatoren een hele rij mogelijkheden: pyjama’s, badjassen, pantoffels,
onesies of twosies, joggingsbroeken en nachtjaponnen. ,,En natuurlijk bonuspunten voor mensen die een dekentje of teddybeer meenemen.’’

Naakt 

Een jaarlijks terugkerende grap van geïnteresseerden is of zij ook poedelnaakt mogen komen, omdat zij thuis nu eenmaal zonder kleding slapen. ,,De grap dat mensen naakt slapen is natuurlijk al vaak genoeg gemaakt, we motiveren mensen liever zo creatief mogelijk te zijn met de dresscode’’, zeggen de organisatoren.

In samenwerking met indebuurt Dordrecht