Volledig scherm
De gemeente Molenlanden maakt de nieuwbouw van een woning aan de Noordzijde in Goudriaan mogelijk, maar gaat dit wel ‘compenseren’ met het slopen van een ander huis. © Rinie Boon

In Molenlanden gaat het ene huis plat voor nieuwe woning in een dorp verderop

Om in het ene dorp een huis te kunnen bouwen, wordt er in het andere dorp juist een gesloopt. De gemeente Molenlanden maakt de nieuwbouw van een woning aan de Noordzijde in Goudriaan mogelijk, maar gaat dit wel ‘compenseren’ met het slopen van een huis aan de Graafdijk in Molenaarsgraaf, een kleine 10 kilometer verderop.

,,Het verplaatsen van de ‘woonbestemming’ komt wel vaker voor en is binnen dezelfde gemeente toegestaan. Uiteraard is dit maatwerk’’, stelt een woordvoerder van de gemeente, die aangeeft dat dit lokaal beleid is. ,,De insteek is dat dit een verbetering oplevert voor beide percelen.’’

Aan de Noordzijde in Goudriaan, dat momenteel als agrarisch gebied staat aangemerkt in het bestemmingsplan, is enige bebouwing aanwezig. Die maakt echter ‘een verrommelde indruk’, aldus het college van burgemeester en wethouders van Molenlanden. De bebouwing wordt daarom binnenkort gesloopt.

Op het perceel aan de Graafdijk in Molenaarsgraaf staan momenteel twee woningen. Deze gaan tegen de vlakte en er wordt vervolgens slechts één huis voor teruggebouwd.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Goudriaan en omstreken? Schrijf je hier in!

In samenwerking met indebuurt Dordrecht