Volledig scherm
Archiefbeeld van ING. © ANP XTRA

ING Bank aan de Johan de Wittstraat gaat vijf maanden dicht

Het kantoor van de ING Bank aan de Johan de Wittstraat in Dordrecht gaat van 12 juli tot en met 2 december volledig dicht. Dat is nodig voor een grote verbouwing van het pand.

Voor klanten opent de bank voor de tussenliggende periode een tijdelijk filiaal in de Visstraat. Dat zal van maandag tot en met vrijdag geopend zijn van 09.00 tot 18.00 uur . Alleen op donderdag is de plek voor bankzaken open tot 20.00 uur. Op zaterdag is het tijdelijke filiaal geopend van 09.30 tot 16.00 uur.

In een bericht aan klant zegt de bank dat de verbouwing nodig is om ‘de dienstverlening nog beter aan te laten sluiten op de wensen van de klanten’. Navraag bij een woordvoerder van de ING leert dat Dordrecht een nieuw soort ‘innovatief’ kantoor krijgt, zoals al eerder werd geopend in onder meer Amstelveen en Leeuwarden. Die kantoren moeten volgens de ING een andere sfeer gaan uitademen dan nu het geval is.

Horecawereld

,,Bij het ontwerp van dit kantoor is inspiratie opgedaan in de horecawereld waar gastvrijheid in de genen zit’’, duidde de bank eerder. ,,Er zijn geen balies meer, maar huiskamertjes, lange houten tafels en zitjes, die zorgen voor een aangename sfeer.’’

Behalve voor het regelen van bankzaken en financieel advies, krijgt het nieuwe kantoor volgens de ING ook een specialist in internetbankieren. Verder worden er trainingen gegeven. 

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in! 

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Dordrecht

Poll

De sluitingstijden voor horeca in Dordrecht moeten:

De sluitingstijden voor horeca in Dordrecht moeten:

  • Blijven zoals het nu is. Het is prima zo. (29%)
  • Alleen de sluitingstijden in het centrum loslaten en ondernemers zelf laten bepalen. (15%)
  • Alleen horeca buiten het uitgaanskerngebied twaalf keer per jaar de kans geven later dan 00.00 uur open te zijn. (9%)
  • Zowel sluitingstijden centrum loslaten als horeca buiten de kern meer ruimte geven. (47%)
323 stemmen