Volledig scherm
Glenn Helder (links) is een van de oud-profs die meedoet aan het Euro Football 2018 in de Dordtse gevangenis. © ANP

Internationaal voetbaltoernooi in Dordtse gevangenis met veel oud-profs

De gevangenis in Dordrecht is volgende week vrijdag het toneel van een internationaal voetbaltoernooi. Aan de derde editie van Euro Football doen behalve Nederlandse ook teams uit België, Duitsland en Ierland mee.

Die teams bestaan behalve uit (ex-)gevangenen, ook uit (ex-)profvoetballers, medewerkers van de Dienst Justitiële Inrichtingen en mensen uit de maatschappelijke sector. De Penitentiaire Inrichting (PI) Dordrecht is vertegenwoordigd met een team van gevangenen en medewerkers.

Het is de derde keer dat het toernooi plaatsvindt. Eerdere edities waren in Sittard (2016) en Veenhuizen (2017). Van die gevangenissen komt een team naar Dordrecht. De dag staan in het teken van re-integratie van ex-gedetineerden.

Verder geeft een team van Stichting Goal acte de présence. Dat bestaat uit (ex-)gevangenen en medewerkers van de penitentiaire inrichting in Krimpen aan den IJssel. Hun trainer is voormalige profvoetballer John van Loen. Die stichting begeleid gedetineerde talenten naar een voetbalclub.

Ook FC De Rebellen is er. Dat team bestaat uit oud-profs die ook ‘de minder positieve kanten van het leven’ hebben meegemaakt. In Dordrecht zijn Jean-Marie Pfaff, Andy van der Meijde, Theo Lucius, Royston Drenthe en Glenn Helder erbij.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in! 

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Dordrecht

Poll

Moet Dordrecht straatmuzikanten weer toestaan?

  • Ja, met volledige vrijheid voor de muzikanten (24%)
  • Ja, maar alleen met een vergunning op vaste plekken en vaste tijdstippen (38%)
  • Nee, weg met die herrie (30%)
  • Wel of geen muziek, het is mij om het even (8%)
683 stemmen