Volledig scherm
PREMIUM
Op vrijdag 14 juni 2019 werd de brandweer van Dordrecht om 2.35 uur opgeroepen voor een flinke autobrand aan de Willem Marisstraat in Dordrecht. © Fotopersburo Busink

Is een pyromaan verantwoordelijk voor de autobranden in Dordrecht? De politie durft het niet te zeggen

De politie en gemeente durven nog niet te zeggen of er een pyromaan actief is. Volgens burgemeesterswoordvoerder Marc van Wijnen is het nu nog te vroeg om daarover uitspraken te doen, omdat er allerlei scenario’s mogelijk zijn.

Afgaande op uitlatingen van forensisch psycholoog Ernst Ameling, die veel pyromanen onderzocht, kunnen de branden het werk zijn van een of meer pyromanen. ,,Pyromanen die elkaars werk kopiëren’’, stelt hij.

  1. FIOD houdt twee mannen aan voor grootschalige fraude met goede doelen voor zieke kinderen

    FIOD houdt twee mannen aan voor grootscha­li­ge fraude met goede doelen voor zieke kinderen

    De fiscale opsporingsdienst FIOD heeft dinsdag een 33-jarige man uit Hendrik-Ido-Ambacht en een 42-jarige Rotterdammer aangehouden op verdenking van fraude met goede doelen. Het tweetal stuurde verkopers langs de deuren met kalenders. Dat leverde jaarlijks vermoedelijk ruim zes ton op, maar het geld ging volgens de FIOD niet naar de ernstig zieke kinderen waar het zogenaamd voor bedoeld was.

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Dordrecht

Poll

De sluitingstijden voor horeca in Dordrecht moeten:

  • Blijven zoals het nu is. Het is prima zo. (39%)
  • Alleen de sluitingstijden in het centrum loslaten en ondernemers zelf laten bepalen. (13%)
  • Alleen horeca buiten het uitgaanskerngebied twaalf keer per jaar de kans geven later dan 00.00 uur open te zijn. (11%)
  • Zowel sluitingstijden centrum loslaten als horeca buiten de kern meer ruimte geven. (37%)
971 stemmen