Volledig scherm
© Maartje Brockbernd

Isabella (10) wil advocaat worden: ‘Je kan dan mensen helpen, ook een beetje slechtere mensen’

VAN DE STRAATFotograaf Maartje Brockbernd en verslaggever Robin Nanninga lopen wekelijks iemand tegen het lijf. Deze keer kwamen ze scholiere Isabella Versluis (10) tegen op de Kofstraat in Dordrecht. 

,,Ik ga naar groep 7 van de John F. Kennedyschool, Zuidendijk. Nu ga ik nog naar de Zomerschool. Ik hou gewoon van leren. Vooral rekenen en nieuwsbegrip vind ik heel leuk, omdat ik er goed in ben. Ik had voor allebei die Cito 's een 1. Dan zou je denken dat dat het laagst is, maar het is het hoogst!

Op de Zomerschool wil ik eindigen met rekensommen van de eerste klas van de middelbare school, dus wiskunde. Naar welke middelbare school ik wil, wist ik al in groep 4. Ik wil naar m'n vaders school: vwo op het Insula College, Halmaheiraplein. Later wil ik advocaat worden. Dat het liefst. En anders dokter of schooljuf. Het lijkt me leuk om in een rechtszaal te zijn. Je kan dan mensen helpen, ook een beetje slechtere mensen.’’

FC Dordrecht

,,Mijn vader moet in de zomer veel werken. Hij is hulptrainer bij FC Dordrecht, bij het eerste elftal. Hij helpt ook met bepalen hoe ze tijdens de wedstrijd moeten staan. Toen ik twee weken was, ging ik al bij een wedstrijd kijken. Dat zag ik in mijn babyboekje. Papa was toen zelf nog voetballer.

Ik heb twee broertjes. Grote zus zijn is soms wel leuk, maar soms best irritant. Dan zit ik iets te doen op mijn kamer, komt één van mijn broertjes zomaar binnenstormen en gooit hij mijn knuffels op de grond. Het is wel leuk om ze op te tillen, ze overal mee te helpen. Je ziet je broertjes echt van baby af aan groter worden.’’

Slecht voor de natuur

,,Ik was, net voordat jullie kwamen, bezig met een presentatie maken voor de Zomerschool, over plastic. Ik weet heel veel over de natuur, plastic, het klimaat. In mijn presentatie ga ik vertellen hoe het nu gaat, waarom plastic zo slecht is voor de natuur, hoe plastic gemaakt wordt. Ik weet dat 70 procent van de wereld zee is. Ik wil nog uitzoeken hoeveel procent van die zee plastic is. Daar ben ik nog niet achter.

Quote

Ik wil dat mensen weten hoe slecht het is. Er kunnen dieren van dood gaan

Isabella Versluis

Zelf ben ik erg met plastic bezig. Op schoolreisje, bijvoorbeeld, gooide iemand uit mijn klas plastic op de grond. Ik raapte het op en vroeg: waarom? Daar staat een prullenbak! Daar gooide ik het toen in. Dat soort kleine dingetjes doe ik. Ik wil dat mensen weten hoe slecht het is. Er kunnen dieren van dood gaan.’’

Bekijk eerdere ontmoetingen in Van De Straat in het dossier.

Maartje Brockbernd en Robin Nanninga.
Volledig scherm
Maartje Brockbernd en Robin Nanninga. © Ilse van Driel

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in!

  1. Personeel baggeraar Boskalis zit vast op schepen, slecht nieuws voor aandeelhouders

    Personeel baggeraar Boskalis zit vast op schepen, slecht nieuws voor aandeelhou­ders

    Denk je na weken van hard werken op zee eindelijk terug te keren naar familie of weer voet te kunnen zetten aan land, blijkt dat je het schip niet mag verlaten. Het overkomt momenteel personeel van het Papendrechtse baggerbedrijf Boskalis over allerlei uithoeken van de wereld. De directie heeft uit veiligheidsoogpunt besloten om de aflossing van bemanning uit te stellen. En dus zit personeel nog enige tijd met elkaar opgescheept.

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Dordrecht