De voorkant van de kaart die kinderen ontvangen.
Volledig scherm
De voorkant van de kaart die kinderen ontvangen. © Gemeente Dordrecht

Jarige kinderen krijgen persoonlijke verjaardagskaart van burgemeester

Dordtse basisscholieren die vanwege de maatregelen rond het coronavirus hun verjaardag niet kunnen vieren zoals normaal, worden de komende tijd verrast door burgemeester Wouter Kolff. Die heeft het initiatief genomen om elk van hen een persoonlijke verjaardagskaart te sturen.

Het eerste exemplaar viel vandaag bij een 7-jarig Dordtse scholier op de deurmat. Na het openen las ze de boodschap die burgemeester Kolff haar had gestuurd.

‘Gekke tijd, he’, schrijft Kolff, zelf sinds november trotse vader. ‘Ik wil je graag laten weten dat ik supertrots op je ben. Nog even volhouden. Het komt goed. Over een tijdje speel je weer lekker op school met je klasgenootjes en mag je weer wat vaker op bezoek bij bijvoorbeeld opa en oma. Je verjaardag vieren gaat nu even anders. Misschien heb je minder visite dan vorig jaar. Daarom stuur ik je graag deze kaart om je extra in het zonnetje te zetten’.

Bijzondere tijd

Volgens Kolff krijgen alle basisscholieren, waarvan de gemeente de gegevens op het eigen stadskantoor in de systemen heeft zitten, in het coronatijdperk een persoonlijke verjaardagsgroet. ,,Het is ook voor kinderen een bijzondere tijd’’, licht hij desgevraagd toe.

Verhaal gaat verder onder de illustratie

De volledige tekst van de verjaardagskaart.
Volledig scherm
De volledige tekst van de verjaardagskaart. © Gemeente Dordrecht

,,Geen school en sport, vaak thuis en ook zij hebben veel vragen en zijn soms onzeker. Het leek ons fijn om kinderen die jarig zijn, en dit op een andere manier vieren dan ze gewend zijn, een hart onder de riem te steken. Even laten weten dat we ook aan hen denken nu.’’

Kolff komt ook een beetje zijn eigen woorden na. ,,Ik liet vorige week alle Dordtenaren weten dat het vaak juist kleine gebaren zijn die een verschil kunnen maken. Ik hoop dat we hier de kinderen een beetje blijer mee maken. En gezien de positieve en ontroerende reacties, lukt dat.’’

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Dordrecht