In Amsterdam is al sinds 2017 een kleinschalige voorziening waar jeugddelinquenten hun straf kunnen uitzitten. Jongeren uit de Drechtsteden en Gorinchem die een misdrijf begaan of in voorarrest zitten kunnen dit najaar ook in zo'n woning in Krimpen aan den IJssel terecht komen.
Volledig scherm
PREMIUM
In Amsterdam is al sinds 2017 een kleinschalige voorziening waar jeugddelinquenten hun straf kunnen uitzitten. Jongeren uit de Drechtsteden en Gorinchem die een misdrijf begaan of in voorarrest zitten kunnen dit najaar ook in zo'n woning in Krimpen aan den IJssel terecht komen. © Dingena Mol

Jeugdgevangenen uit regio kunnen hun straf dit najaar uitzitten in een woonwijk in Krimpen aan den IJssel

Jongeren uit de Drechtsteden en de regio Gorinchem die worden veroordeeld voor een misdrijf krijgen vanaf dit najaar mogelijk een tweede kans buiten de jeugdgevangenis. In Krimpen aan den IJssel komt namelijk een ‘kleinschalige voorziening voor justitiële jeugd’ (KVJJ).

 1. 1,1 miljoen Kopen zonder kijken-kijkers zien hoe Lumanda twijfelt Urk te verruilen voor onprettig huis in Almere
  Update

  1,1 miljoen Kopen zonder kij­ken-kij­kers zien hoe Lumanda twijfelt Urk te verruilen voor onprettig huis in Almere

  Het is tijd om te gaan. Dat waren de woorden van Lumanda en Marloes gisteravond in Kopen zonder kijken, zo zagen 1,1 miljoen mensen. Het stel klapte zowat uit hun huis op Urk, maar een woning vinden bleek niet zo makkelijk te zijn. En toen er dan eindelijk een paleisje in Almere gevonden was voor de dames, sloeg de paniek bij Urker Lumanda toe. ,,Ik voel me niet thuis”, constateerde ze.
 2. Hoe de Ambachtse visboer Leendert van der Kuijl (29) dominee werd: ‘Ik werk nu met levende vissen’
  PREMIUM

  Hoe de Ambachtse visboer Leendert van der Kuijl (29) dominee werd: ‘Ik werk nu met levende vissen’

  Had dominee Leendert van der Kuijl (29) tien jaar geleden gevraagd hoe hij zijn toekomst zag. Waarschijnlijk was hij over de viswinkel in Hendrik-Ido-Ambacht begonnen, waar hij binnenkort mede-eigenaar van zou worden. Of over het gezin dat hij met zijn vrouw Enike zou stichten. Tot God doordrong in zijn leven en alles anders werd. Sinds deze week is hij dominee van de Gereformeerde Gemeente in Waarde. ,,Wat ik in de winkel deed had alles met dode vis te maken. Nu werk ik met levende vissen.”

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Dordrecht